Hoppa till sidans innehåll

Alex har redan gjort A-lagsdebut och drömmer om elitpojkläger

2016-04-22 22:56
14-årige Nässjö FF-talangen Alex Almström har redan spelat i Nässjö FF:s A-lag, på försäsongen mot seriekonkurrenterna i trean, Tord och Assyriska.
  • Uppdaterad: 2016-06-08 02:56

Han fyller 15 år i september och finns med på riktigt allvar nu i bilden om en plats till elitpojklägret i Halmstad i sommar. Alex är nämligen en av de 20 spelare som finns kvar i Smålandslaget nu till detta läger. Truppen ska bli 14 utespelare, plus två målvakter. Alex är försvarsspelare och då helst mittback. Men fyra spelare måste ytterligare gallras bort.

- Jag hoppas förstås inte bli en av de fyra. Men just platserna i försvaret har jag stentuff konkurrens bland fem killar, där tre kommer från allsvenska klubbar som J-Södra (1) och Kalmar FF (2), plus de övriga två från IFK Värnamo i Superettan.

Överlevt många gallringar

Till hösten spelas Post-Nord Cup för distriktslag och även om inte Alex skulle komma med till elitpojklägret så finns han i högsta grad med i diskussionen att få spela denna cup.

Men till elitpojklägret inleddes gallringen med 120 spelare och hundra av dessa är nu bortgallrade. Men inte Alex från NFF.

- Jo, jag har överlevt många gallringsläger och många fler kommer det bli då man så att säga börjar om på ny kula.

Inte är det vardagsmat precis att Nässjö FF får med spelare till elitpojkläger, men visst har det hänt några gånger.

- Min bror Isac (två år äldre än Alex) som nu finns i Växjö och Öster var med och spelade i cupen för Småland i fjol. Givetvis har jag inspirerats av honom i alla år. Jag började som 7-åring i fotbollsskolan i NFF och visste tidigt att det var fotboll jag ville satsa på, även om jag också spelade lite innebandy ett tag.

Utvecklande att spela med äldre

Just nu tillhör denne 14-åring Nässjö FF:s U 18-lag som han tränar och spelar med.

- Jag spelar också ibland i mitt rätta pojklag i min ålder, men det är utvecklande att få vara med äldre spelare också.

Alex påstår att han på försäsongen inte riktigt haft samma förutsättningar till träning som killarna i Småland som kommer från storklubbarna med inomhusarenor. Men visst har han förhoppning om att han ska komma med till elitpojklägret i Halmstad.

- Det är en bra merit att ha ett CV som säger att man deltagit i Halmstad bland de bästa talangerna i landet, när man söker in till fotbollsgymnasium. Min bror går i Växjö på gymnasiet och spelar i Öster. Jag siktar väl på något liknande. Jag har varit på studiebesök och inbjuden redan av IFK Värnamo. Där tycker jag det verkade riktigt bra.

En timmes spel i A-laget

Om sin A-lagsdebut i NFF för en tid sedan tycker Alex:

- Jo, jag fick spela 30 minuter både mot Tord och Assyriska. Jag fick chansen när flera A-lagsspelare saknades Vi förlorade båda matcherna och jag har förstås en bit kvar till A-lagsnivå. Spel i U 18 tycker jag nog att jag är mogen för redan nu och klarar av.

Frågan är om Alex Almström ”hinner upp” i Nässjö FF:s A-lag i seriespel innan större klubbar är framme och rycker till sig honom.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till Nässjö FF

Klicka på bannern för mer info!

Sugen på fotbollsresa -

boka här så stödjer du Nässjö FF!

adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.

 


Till Nordic Wellness!

 

hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort

 

princess logga

Intersportlogo


swedbank_logo


Sports international

 

Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559

sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 070-8619990
E-post: This is a mailto link

Se all info