Hoppa till sidans innehåll

Erik i NFF-målet har hållt sin målnolla i 213 minuter

2017-05-17 18:55
Nässjö FF:s 23-årige målvakt Erik Dunåker har inte släppt in något mål på 213 minuter. Det var när Myresjö/Vetlanda reducerade på Skogsvallen till 1-2 i den 57:e matchminuten genom Elmedin Kvrgic.
  • Uppdaterad: 2017-05-17 19:28

I de två senaste matcherna har det blivit nollor för Tranåskillen i Nässjös mål, mot Norrköpingslagen Smedby och Eneby. I fyra av fem matcher har Erik fått förtroende. Mot IFK Motala hemma stod Anel Bobar när det blev 7-1 för det så här långt obesegrade Nässjö i trean.

Föll i fjol mot Tord 

Nu väntar bortamatch på fredag mot Tord. Ett lag som inte Nässjö slog någon gång i serien i fjol. Stryk både borta och hemma. 

- Jag stod inte i någon match förra året mot Tord. Det var Philip Adamsson. Inte heller i årets träningsmatch när vi vann med 3-2. Då var det Anel Bobar. Därför är jag förstås lite extra sugen på att spela mot Tord nu på fredag, säger Dunåker.

En bit ifrån sitt nollrekord

Men de 213 minuterna som Dunåker klarat nu i NFF är inte ens halvvägs mot det personliga nollrekord som Dunåker hade i Aneby SK för några år sedan.

- Då var det nära 500 minuter jag höll nollan. Det blir kanske inte så lätt att slå. Det viktigaste är ändå att vi vinner matcherna. Jag är ganska nöjd med mina fyra seriematcher så här långt. Premiären mot Högsby var väl bara hyfsad. Det var många flacka svåra inlägg i den matchen och jag fick släppa in två bollar när vi vann en lite nervig premiär med 3-2. Det sista målet jag släppt in mot Myresjö/Vetlanda tycker jag att jag var jag helt chanslös på.

Ressällskap denna säsong

Det är ingen tvekan om att Erik Dunåker trivs utmärkt i Nässjö FF under sin andra säsong och i pendlandet från Tranås har han också fått sällskap i år med backen Hugo Nyström.

- Vi åker mest tåg och det tar bara en halvtimme åt varje håll. Från Tranås är det också ganska nära till våra matcher uppe i Östergötland då vi hoppar på spelarbussen i Tranås. Tidsmässigt tar inte spel i Nässjö mycket mer tid.

Hugo Nyström

Tord är målsnålt

Dunåker tycker att spetsen framåt saknades senast i lördags mot Eneby när det blev 0-0.

- Vi borde ha avgjort efter vårt tryck i andra halvlek. Men visst, Eneby hade också ett par lägen som jag fick tänja mig på. Kan vi bara få ett tidigt mål nu mot Tord,  tror jag det lossnar. Tord är ett lag som släpper in lite mål (fem på fem matcher) så det blir säkert en svår bortamatch.

Bojan Kakas, som saknades mot Eneby, är tillbaka igen mot Tord och det glädjer tränare Dejan Prvulovic. Dejan ser gärna att Milos Mladenovic i anfallet kommer igång med sitt målskytte eftersom Milos bara gjort ett mål så här långt.

Tord har på de fem första omgångarna spelat ihop sex poäng. Vinsterna har kommit mot Torstorp och Högsby. Förluster har det blivit mot Linköping, Värnamo Södra och Myresjö/Vetlanda. Noterbart är att förlustmatcherna har alla tre handlat om uddamålet 0-1 och vinstmatcherna har båda varit med 2-1. 

Milos Mladenovic

Det lär  kanske vara bäddat för en jämn historia då i Jönköping på Rosenlund i fredagskvällens länsderby.

Matcherna i omgång sex: Tord-Nässjö (fredag), Torstorp-Värnamo Södra (lördag), Eneby-Smedby (lördag), Hjulsbro-Högsby (lördag), IFK Motala-AFK Linköping (söndag), Grebo-Myresjö/Vetlanda (söndag).

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 2 Östra Götaland, herrar
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 070-8619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till Nässjö FF

boka buss här så stödjer du Nässjö FF!

 

 

 

adidas_logo
Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.

 


Till Nordic Wellness!

 

hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort

 

princess logga

Intersportlogo

 

swedbank_logo

 

Sports international

 

Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559

sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 070-8619990
E-post: This is a mailto link

Se all info