Drogpolicy

Nässjö FF:s policy gällande mobbing och droger

För oss i Nässjö FF är det viktigt att våra barn och ungdomar utvecklas i en trygg miljö där föreningen med dess medlemmar tar ett tydligt avstånd från mobbing och droger. Som vuxen och/eller ledare är det vi som föregår med gott exempel. Föreningen har följande policy:

Droger:

Tobak - Enligt svensk lagstiftning gäller 18-årsgräns på både snusning och rökning. För ungdomar under 18 år är brukandet av tobak förbjudet i anslutning till träning, match eller annan föreningsverksamhet.

Alkohol - Vi tillåter inte att våra ungdomar under 18 år nyttjar alkohol. Som ledare föregår man med gott exempel och:

• dricker inte alkohol/kommer inte bakfull till verksamheter där man som ledare har ansvar för barn/ungdomar.
  • dricker inte/uppträder berusad i föreningens kläder.

Doping och narkotika - All hantering av doping och narkotika är förbjudet enligt svensk lag.

Vid missbruk av ovanstående regler, kommer följande att ske:

Ungdomar:

• samtal med berörd och kontakt med föräldrar. Åtgärd efter bedömning av överträdelsens storlek.

Ledare:

• enskilt samtal mellan ledare och styrelse, åtgärd efter bedömning av överträdelsens storlek.

Mobbing

Nässjö FF accepterar ingen under några som helst villkor förekomsten av mobbing av såväl ledare som spelare.

Alla spelare/ledare ska uppträda sportsmannamässigt när man representerar Nässjö FF!