Policy för lagförsäljning

Det är viktigt att alla medlemmar och föräldrar bidrar till en hållbar ekonomi i NFF genom att betala tränings- och medlemsavgifter samt hjälpa till med diverse uppgifter som ger inkomster till föreningen.

Målet är att föreningen ska ha så bra ekonomi att alla lag kan utvecklas genom att bland annat delta på träningsläger och cuper där NFF står för kostnaden.

Om NFF’s ekonomi inte tillåter att lagen får komma iväg på tillräckligt många läger/cuper, får lagen själva jobba in pengar till detta i föreningens namn.

Det finns tre olika sätt att få in pengar till laget.

1. Försäljning av fika i samband med lagets hemmamatcher eller försäljning av t.ex. Newbodyartiklar, kakor och lotter. I dessa fall hanterar laget kontanter och betalningar själva och får 100% av nettoinkomsten. Laget får dock inte ha egen försäljning av fika vid tillfälle då föreningen anordnar detta på Skogsvallen.
  2. Tillfälligt hjälpa en samarbetspartner, anordna en cup eller träningsläger. I dessa fall sköter kassören inbetalningar och faktureringar och då får laget 80% av nettoinkomsten och NFF 20%.
  3. Föreningen ordnar så lagen får tillfälligt hjälpa en samarbetspartner eller så ordnar föreningen en cup eller träningsläger där lagen hjälper till. I dessa fall sköter kassören inbetalningar och faktureringar och då får hjälpande lag 50% av nettoinkomsten och NFF 50%.

Om lag själva vill anordna läger eller cup ska detta först godkännas av styrelsen vid varje enskilt tillfälle.

I fall 2 och 3 sköter kassören faktureringen och bokför intjänade pengar på respektive lag.

Pengar som lag tjänar under säsongen ska om möjligt användas under samma säsong.