Hoppa till sidans innehåll

Kent fick Lions idrottsledarstipendium

24 JUN 2015 19:03
Han är ansvarig för ungdomssidan i Nässjö FF, den 42-årige Kent Karlsson. Ingen liten apparat precis eftersom NFF i dag har över 700 ungdomar av totalt cirka 800 aktiva spelare i föreningen.
  • Skapad: 24 JUN 2015 19:03

Här om dagen fick Kent ta emot Lions Clubs idrottsledarstipendium på 6 000 kronor och det blev han förstås mycket glad för.

- Absolut, vad härligt att bli ihågkommen och uppskattad på detta vis. Vi har många duktiga ledare i NFF till alla våra ungdomar. Vårt mål i NFF är att få med så många ungdomar som möjligt utan någon som helst resultatinriktning i satsningen. Det får vänta till herr- och damlag. Där börjar resultatinriktningen först, säger Kent.

Fotbollskolan

Ingen resultatinrikting här inte. Man ska ha kul när man spelar fotboll i Nässjö FF

 

Idrottsintresserad familj

Han har varit med och jobbat med ungdomar i Nässjö FF sedan 2004. Spelade själv fotboll i Solberga GIF, Stensjöns IF och Fredriksdals BK.

- För de här pengarna lär säkert min familj hitta på något kul. Det är familjen jag många gånger försakar när jag finns på Skogsvallen. Inte är det många dagar på ett år som jag inte befinner mig där. Hela vår familj, inte minst frugan, har ett stort idrottsintresse, annars skulle det inte fungera. Vi kanske åker och tittar på favoritlaget Djurgården också.

Tre barn finns i familjen, mellan 5-15 år, alla idrottar i någon form.

- Äldsta grabben spelar fotboll och bandy, flickan har tidigare spelat fotboll men nu är det ridning och gymnastik som gäller och minsta grabben finns med i fotbollsskolan, berättar Kent.

Fotbollsskolan ligger varmt om hjärtat

Just fotbollsskolan för barn i 5-8 års ålder ligger oerhört varmt om hjärtat för Kent. När det var våravslutning en söndag i strålande solsken för snart två veckor sedan så fanns runt 200 fotbollspelande barn på A-planen.

- Det var en härlig syn den här söndagen och så många föräldrar som också fanns på plats. Vecka 33 sätter vi igång igen med höstsäsongen för fotbollsskolorna ute i olika områden i Nässjö med den avslutningen i september. 

Kent med domarpipan

Kent med domarpipan i högsta hugg under fotbollskolans våravslutning

 

Kent sätter 300 matcher per säsong

I Nässjö FF har alltid Kent brunnit mest för ungdomsarbetet som inom kort kommer att utvecklas ännu mer i föreningen. Som ansvarig är det många bitar som faller på Kent Karlssons lott. Inte alltid stora grejer, utan en hel del smågrejer blir det också som ska fixas.

- Min största uppgift är att jag sätter alla ungdomsmatcher på hemmaplan, ser till att det finns planer i samspråk med vaktmästarna just tidpunkten som det ska spelas. Det handlar nästan om 300 matcher på en säsong. Men det kan ringa också till mig om ett lag ska åka bort och det upptäcks att hemmalaget har samma färger på dräkterna. Då måste jag fixa fram ett reservställ.

Visst är det fullt upp under högsäsongen i fotboll, Kent påstår att han knappast kunde vara utan ungdomsarbetet i Nässjö FF. Det ger honom oerhört mycket tillbaka när han ser att ungdomar har roligt och en meningsfull fritidssysselsättning inom idrott. Kent är också tränare för P 15-laget.

Herrarna finns med i bilden i trean

Än en gång så påpekar Kent vikten av att det inte ska vara resultatbaserat på ungdomssidan, utan alla ska kunna vara med i första hand. Fotboll är då en mycket bra sport med en sådan inställning, anser han.

Nässjö FF är stora i dag med hela 1 503 medlemmar. Utöver Djurgårdens framfart både på fotbollsplanen och i hockeyrinken, bryr sig förstås Kent också om seniorsidan i Nässjö FF där han gärna ser resultat.

- Det är riktigt kul att vi är med i toppen av trean och finns med i bilden till hösten om att gå upp i tvåan på herrsidan. Damerna finns också med på den övre halvan i årets tuffa damtvåa och kanske kan upprepa andraplatsen från förra säsongen efter suveräna Värnamo.

Kent syr ihop det hela bra

Under sina elva år på ungdomssidan har han förstås sett flera av sina ungdomsspelare vandra uppåt i A-lagen på herr- och damsidan. Det stimulerar förstås till en fortsättning för denne idrottsledarstipendiat.

- Han är sannerligen värd det här årliga stipendiet som Lions Club delar ut till en duktig idrottsledare i Nässjö. Kent tillbringar stor del av sin fritid på Skogsvallen, där han lägger ner oerhört mycket jobb i sin förening på ungdomssidan i Nässjö FF. Som sportchef i NFF känner jag till det mycket väl och fick nu chansen att ge honom denna uppmuntran. Kent som har tre barn och lyckas sy ihop det hela med Nässjö FF så bra. Det är beundransvärt, säger Lions Clubs president Jonny Norén.

Jonny som blev omvald i veckan som president på Lions Clubs sista möte för en ny ettårsperiod.  Jonny bor mycket numera i Kalmar. Han räknar ändå med att både kunna sköta presidentjobbet i Lions Club i Nässjö och även fortsätta som sportchef i Nässjö FF.

 

Thomas Holmqvist

Foto toppbild Krister Hempel

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info