Hoppa till sidans innehåll

Rekordpublik när TV-laget slog Nässjö FF:s Allstars

20 SEP 2015 08:28
Aldrig tidigare har Nässjö FF under sina 30 år haft en så stor publik på över tusen åskådare (1 195) som när TV-laget kom på besök i helgen på 30-årsjubileumet och besegrade Nässjö FF:s Allstars med 4-1 (1-1.)
  • Skapad: 20 SEP 2015 08:28

Ett merittyngt gästande lag kom till Nässjö med spelare som bland annat Andreas Andersson, Matias Concha och Robert Prytz. 

I andra halvlek växlade verkligen TV-laget upp efter att NFF Allstars varit bättre i första och borde haft ledning.

Eric populär hos tjejerna

Efter matchen var det inte de mest merittyngda fotbollsspelarna i matchen som fick skriva de flesta autograferna och bli fotograferade av ungdomar, utan inte helt oväntat Eric ”Snygg-Eric” Hagberg från TV-såpan Paradise Hotel. Det tog lång tid innan Eric fick gå in i omklädningsrummet då många unga tjejer hängde som klasar runt honom.

- Jag har blivit ganska van vid det här nu efter matcherna med TV-laget och det är samtidigt kul. Jag har faktiskt meriter i fotboll med Kristianstads FF i division 1, men det är ett tag sedan nu, sa Eric mellan all fotografering och autografskrivande.

DSC_7299_00521

Van vid uppmärksamhet. Eric Hagberg hade mycket att stå i efter matchen

Killarna fångade Simon

De unga killarna svärmade mest runt Simon Kaocha från biggest loser och lets dance och tycktes ha väldigt kul i hans sällskap.

- Jag brukar vara med i stort sett varje gång och vi har nog spelat 13-14 matcher i år. Det här är jättekul, inte minst efter matcherna och möta alla ungdomar, sa Simon.

Här var det också Simon som plåtade de unga Nässjögrabbarna med sin mobil och tycktes ha oerhört roligt över deras frågor och var den spelare som gick in allra sist i TV-laget för att byta om.

Texas bäst på Skogsvallen igen

Tranåssonen Per ”Texas” Johansson med allsvenska meriter i Halmstad och Gais blev utsedd till TV-lagets bästa spelare. Något som hände också senast han var på Skogsvallen med sitt Tranås FF och vann då också.

- Jag är nog obesegrad på denna plan i Nässjö. Brukar spela ofta i TV-laget. Vi har mött A-lag från division 3, men jag tror aldrig vi besegrat något sådant. Däremot lag från fyran. I dag hade vi ett ganska bra lag på papperet. Kanske Nässjö hade behövt sitt A-lag för att slå oss i dag. Vi spelade för svagt i första, tyckte ”Texas”.

Mikael Engdahl försvarsspelare i NFF var imponerad över motståndet.

- De ska förstås slå oss men spelare som inte för så länge sedan blivit svenska mästare och varit ute i Europa, de är samspelta mer än vad vi är som skrapar ihop ett lag av gamla NFF-spelare. Många är fortfarande bra i vårt gäng, men så har vi kanske lite för många som jag, som inte hållit uppe sin nivå. 

DSC_7290

Matchens lirare. Per "Texas" Johansson och Kenny Fransson

En räddning Kenny lever på

Men i halvtid var Nässjö FF:s målkung genom alla tider, Ulf Johnson, 203 mål, övertygad om att Nässjö skulle vinna.

- Vi är ju det bättre laget, det här vinner vi, menade Uffe i paus.

Kenny Fransson i målet fick priset som bästa NFF-spelare efter flera fina räddningar. Innan Andreas Andersson, med meriter från Degerfors, Göteborg, AIK, Milan och Newcasle, gjorde 1-0 för TV-laget så fixade Kenny ett friläge mot just Andreas.

- Den räddningen kan jag leva på bra länge att jag vunnit en duell mot en så meriterad lirare.

Nio landslagsår utan mästerskap

Robert Prytz var den mest merittyngda spelaren på planen med sina 56 landskamper under hela nio år i landslaget och guldbollvinnare 1986. Men den 55-årige Prytz avslöjade i Nässjö att det grämer honom än i dag att han aldrig fick vara med om något EM eller VM med landslaget.

- Det är självklart bittert eftersom Sverige senare ofta gick till mästerskapen. Vi hade redan då ett fantastiskt gäng men hade inte flytet som när Tyskland oväntat föll mot Portugal i sista matchen och vi missade VM på det. Jag får trösta mig med guldbollen och att jag blev mästare i Schweiz med Young Boys samma år. Att jag fick gå av planen här i Nässjö beror på att jag besvärats av en meniskskada.

Året efter att Prytz fick guldbollen blev han också utsedd till bästa utländska spelare i Schweiz.

DSC_7185

Andreas Jonasson i NFF Allstars i duell med Eric Hagberg.

Synd med så tung plan

TV 4-sportjournalisten Patrick Ekwall håller i trådarna med TV-laget och har en stor trupp att plocka av. Han fick några återbud i sista stund av Gary Sundgren, Bojan Djordjic, Abgar Barsom och Martin Pringle som fick ersättas.

- Vi hade ett ganska bra lag ändå i dag. Nässjös lag var inte dåligt, men heller inte det vassaste motståndet som vi haft. Det var en tung plan att spela på och den verkade vattensjuk. Förstår att de haft problem här. Det var lite synd. Men annars var det  härligt med så mycket publik och jag förstår att Nässjö FF har en fantastisk ungdomsverksamhet, sa Ekwall.

DSC_7201

Marcus Bromander och Simon Kaocha

Störst i Småland

Ungdomslagen tågade in på planen med hemmagjorda skyltar för varje lag och Höglandskåren spelade. Visst var det härligt feststämning i fint höstväder inför fullsatt läktare. Tänk om seriematcherna kunde locka något liknade. 

Nässjö FF har 1 500 medlemmar och 800 är aktiva spelare (ungdomar/seniorer). Ungdomssidan lär vara störst i Småland. Nu fanns inte alla 800 ungdomar på plats, men säkert hälften.

DSC_6815_00154

Alla ungdomslag visade upp sig på skogsvallen igår

DSC_6777_00125

Inmarsch, Tilda Robertsson i spetsen för flickor 01

DSC_6820

DSC_6841

DSC_6837

Kent Karlsson presenterade ungdomsverksamheten innan jubileumsmatchen

Ann hyllades som årets NFF:are

Ungdomsansvarige Kent Karlsson berättade att det spelas runt 300 matcher per säsong på Skogsvallen. Det behövs många ideella krafter förstås för att det hela ska gå iland med alla lag. En stor ledarkämpe är Ann Svensson, som i samband med detta jubileum hyllades som årets NFF:are.

- Jag vill dela med mig det här priset med så många som gör det möjligt att ha så många ungdomsspelare i vår förening. Jag är sannerligen inte ensam i vårt klubbarbete, sa årets NFF-are.

DSC_7155

Sällan har väl ett pris hamnat så rätt. Anna Svensson fick under Jubileumsmatchen mottaga priset som årets NFF.are. Flankeras av t v. ungdomsansvarig, Kent Karlsson och t h NFF:s ordförande Patrick Norén.

Nässjö skulle kvittera i den här matchen då Andreas Jonasson nickade in en perfekt slagen hörna av Tommy ”Malmbäck-Maradona” Eriksson.

Bra reklam för vår klubb

Tommy som var riktigt bra i första halvlek och låg bakom mycket. TV-laget kom minst sagt billigt undan efter den första halvleken. Men i andra visade TV-laget klass och ville förstås vinna, Mikael Hansson, före detta spelare i allsvenskan för Helsingborg och Trelleborg, gjorde två mål. Holländaren Geert den Ouden med några säsonger i Djurgården hittade målet en gång.

- Det här var riktig bra reklam för vår klubb och fotbollen i Nässjö. Det är inte bara A-lag som gäller i Nässjö utan vi har en enorm bredd att visa upp. Ett sådant här arrangemang ger mer tillbaka än man tror och vi klarade av det bra. Över tusen åskådare på fotboll i Nässjö har det i alla fall inte varit på trettio år då vi funnits till, sa en nöjd NFF-ordförande i Patrick Norén.

Thomas Holmqvist 

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info