Hoppa till sidans innehåll

Sm slutspel Pojkar -02

09 JAN 2017 13:40
Ett gäng lovande Nässjö FF-grabbar i pojkar -02 som kvalat in till SM-slutspel i futsal: Edvin Ellbrant. Alex Eriksson. Mirnes Rasiti, Muhamed Abdulahi, Ludvig Ristl. Abdiqani Mohammed, Yusop Dalgatov, Marin Besic, Belmin Music, Ivrahim Abdrimov och
  • Skapad: 09 JAN 2017 13:40

Talangfullt NFF-gäng är klart för SM-slutspel i futsal

Vilken start på det nya året som Nässjö FF:s killar i laget födda -02 har fått med två raka andraplatser i futsal, både i Barometern Cup i Kalmar och  i  DM-slutspelet i Nybro.

Silverplatsen i Nybro under helgen som var betyder att laget är klart för SM-slutspelet regionalt den 4-5 februari. Var detta slutspel ska avgöras är ännu inte bestämt.

Två fina andraplatser

Att det här laget spelar en härlig inomhusfotboll fick vi se redan i onsdag i Kalmar när Nässjö först vann sin grupp efter att ha slagit Kalmar FF i gruppspelet. Men i finalen fick seda Kalmar revansch på Nässjö efter en mycket jämn och tuff match.

-          Vi var inte långt borta att slå Kalmar en andra gång i denna cup, men får vara jättenöjda med att vi gick till final och var obesegrat i gruppspelet, säger NFF-tränaren Camilla Norén.

Efter att Nässjö FF i kvalificeringsrundan slagit ut Sävsjö FF  blev det DM-slutspel i Nybro. I första matchen rejält tufft motstånd direkt i form av Jönköping Södra. NFF låg under med 0-1 tills två minuter var kvar att spela, då Nässjö tog en time out. Efter denna gjorde NFF två mål inom loppet av 15 sekunder och segern var rättvist i hamn.

Vann fyra av fem slutspelsmatcher

I andra matchen väntade starka IFK Värnamo som Nässjö kände till sedan seriespelet och hade viss respekt för motståndet. Det blev en spännande match som till slut förlorades med 1-2. Men Nässjö var det enda laget som spelade jämnt mot Värnamo i denna cup. Självförtroendet var stort, trots förlusten, inför nästa match mot Pukeberg. NFF-killarna visste att de hade gjort en bra match mot Värnamo. Nu kom andra segern med 3-2 mot Pukeberg.

Nu stod de två SM-slutspelsplatserna mellan Nässjö, Värnamo, Västervik och J-Södra.  Då kom Nässjös allra bästa match i turneringen när Västervik besegrades med 6-2 efter en match där Nässjö b jöd på fantastiskt spel med snabba omställningar, direktspel och fina kombinationer.

-          Det var härligt att se killarnas insats och efter den segern var minst en andraplats klar för oss. I sista matchen slog vi ändå Oskarshamn med 2-0., berättar Camilla.

Snuvade på bucklan med inbördes

Nässjö hamnade på samma poäng som Värnamo och faktiskt med bättre målskillnad än IFK Värnamo. Ändå fick denna klubb höja segerbucklan i skyn.

-          Efter flera olika tolkningar kom de fram till detta faktum att i futsal räknas inbördes möte före målskillnad och vi föll ju med 1-2 mot Värnamo. Nu var det två lag som gick vidare till SM-slutspel,  det gjorde därför inte så mycket att vi gick miste om bucklan, menar Camilla.

De tre ledarna för NFF-gänget, förutom Camilla då, fanns i Erik Ristl och Mattias Ellbrant och ledartrion  var förstås mycket nöjda med sitt lag. Frågan är väl om de hade väntat sig det här av sina spelare.

Nu ska det finslipas till SM

Trots att NFF under cupens gång drabbades av både sjukdom och skador kämpade alla helhjärtat och spelade en mycket bra inomhusfotboll, vilket lovar gott inför framtiden.

-          Nu ska vi finslipa detaljer till den 4-5 februari och ge alla lag vi ställs mot i SM-slutspelet tufft motstånd. För vi vet att vårt lag är riktigt bra. Det ger dessa två cuper ett klart bevis på,  påpekar  Camilla.

Jo, så är det förstås. Nu i två cuper har bara detta pojklag i Nässjö FF förlorat mot en motståndare från allsvenska storklubben Kalmar FF och en förening från Superettan i form av  IFK Värnamo. Men NFF-killarna gav alltså både dessa kamp in på mållinjen.

Thomas Holmqvist

Skribent: Ann Svensson
Epost: Adressen Gömd

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info