Hoppa till sidans innehåll

Evald Fransson har lämnat oss

09 OKT 2017 21:34
Häromdagen nåddes vi med bestörtning av att en av Nässjös största idrottsprofiler, tillika NFF-supporter, Evald Fransson har somnat in.

Evald skulle i december fyllt 72 år.
  • Uppdaterad: 09 OKT 2017 21:39

Evald, eller ”Frasse” som de flesta i hans omgivning kallade honom, var under många år delaktig i flera utav Nässjös föreningar, men hans engagemang för fotbollen var gränslöst stort. Under många år under 80-, 90- och även in på 2000-talet var ”Frasse” en del av vår förening, med alla möjliga uppgifter, men kanske främst runt herrlaget, och allt vad det innebär. Otaliga spelare och ledare har under åren fått ta del av ”Frasses” och Carinas korv med bröd eller fika i samband med träning eller match, och under decennier har såväl motståndare som domare fått ett varmt välkomnande av Franssons inför match på Skogsvallen.

"Frasse" i samband med en bemärkelsedag från 90-talet

I samband med bilbingot på speedwaybanan, som Nässjö FF är delarrangör av, var ”Frasse” ihop med Carina stamkund, och på den speciella platsen bredvid staketet kunde man se parets bil timmar innan arrangemanget tagit sin början.

Personer med så stora hjärtan för ideellt arbete som ”Frasse” och Carina, blir mer och mer sällsynta. Insatserna som paret bidrog med i arrangemangen på Björnholmens loge och inomhusbingot på Pigalle var av stor betydelse för föreningen.

Styrelse, ledare, före detta ledare, spelare samt före detta spelare och medlemmar i Nässjö Fotbollförening minns med glädje ”Frasse” som en varm, omtänksam och generös person med en stark utstrålning. Vi skänker samtidigt en tanke till Carina samt sönerna Kenny och Ronnie med familjer.

Fotnot: Evald hedrades i fredags under DM-finalen i P15 med en tyst minut.

17-10-09

Styrelsen, Nässjö Fotbollförening

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info