Hoppa till sidans innehåll

Följ Nässjö FF i Gothia Cup!

09 JUL 2019 18:30
Nässjö FF är, för sjätte året i rad, representerade i Gothia Cup, cupernas cup. I vanlig ordning är det föreningens 15-åringar som skall försvara föreningens färger i denna väldiga händelse.
  • Skapad: 09 JUL 2019 18:30

I år är det alltså föreningens flickor och pojkar födda 2004 som skall förevigas ett antal dagar i Göteborg, i denna ovissa och ojämna företeelse Gothia Cup. Namnet Gothia Cup förpliktigar, och skvallrar kanske om en högklassig cup för yttersta eliten, men verkligheten kan vara något helt annorlunda. För många lag är detta höjdpunkten som laget siktat på i flera år, oavsett hur duktiga eller talangfulla lagen än må vara, så långt ifrån alla lag spelar bländande fotboll. Med andra ord, det är verkligen slumpen som avgör hur många matcher man får spela, och om det blir A- eller B-slutspel för våra gäng.

Lagen finansieras delvis av föreningen, dels i form av rena subventioner, dels i form av tjänstgöring som kyrkvärdar och som kontrollanter på bilbingot, viktiga insatser för föreningen som också genererar bidrag till cupavgiften. 

Bilbingokontrollanter i ösregn...

 

A-slutspel har många som målsättning, men det är endast flickor -02 och pojkar -00 som lyckats med denna bedrift, något som visar på att det ändå är ganska knivigt att ta sig dit. B-slutspel kan ju annars innebära att man "överlever" längre, och man riskerar inte att möta ett supergäng direkt utan kanske får spela ytterligare både en, två eller flera matcher till. Att ta sig till A-slutspel kräver såväl tur som målinriktade spelare och emellanåt ett knivskarpt coachande.

Pojkar -04 har som målsättning att nå just A-slutspel, och vi vet ju att detta är ett gäng med många intresserade killar, så målsättningen känns klart nåbar.  Laget har motstånd i form av ett engelskt lag, ett amerikanskt lag, samt "hemmalaget" Qviding FF, se lottning nedan.

Coach Ronnie Åkesson intsruerar ett gäng tjejer veckan innan Gothia.

Flickor -04 bestämde tidigt att man ville erbjuda alla tjejer som vill åka följa med, och därmed räckte ett lag inte till. Ett par tjejer kort blev man emellertid, och därmed fyllde man på med såväl äldre som yngre spelare. Ena nässjölaget fick motstånd i form av amerikanskor, norskor samt flickor ifrån Håbo, medans det andra fick två svenska motståndare och ett gäng amerikanska töser.

Lagen följer ni smidigt i Gothia-appen i era telefoner, eller på hemsidan, https://results.gothiacup.se/2019,sv/categories .

Men, roligast och mest spännande är det ju givetvis att följa lagen live, och få nöjet att se göteborg på ett annorlunda sätt, från buss, spårvagn, till fots, eller via bil genom stadens alla delar, och på så sätt följa lagen. Detta vill NFF-redaktionen verkligen uppmana till, ett härligt tillfälle att komma in i en "NFF-gemenskap" utöver det vanliga, då många ( inte bara släktingar ...) finns på plats för att följa lagen live.

Så, missa inte Gothia Cup 2019, med start på måndag den 15 Juli!

Matcherna:

Måndag:

NFF F15 1 - Encinitas Express (Usa)  Kviberg 10  11.00.

NFF P15 - NCF Elites (Eng)     Kortedalavallen  12.00.

NFF F15 2 - Global Premier Soccer (Usa)   Kviberg 18    15.30

Tisdag:

NFF F 15 2 - Håbo FF   Kviberg 19   13.40.

NFF P15 - Qviding FIF    Kviberg 17   15.00.

NFF F15 1 - Gamla Uppsala  Kviberg 18  15.00.

 

Onsdag:

NFF P15 - VBR Star (Usa)  Kviberg 10  10.00.

NFF F15 1 - FC Norrsken   Lemmingvallen 1   14.40.

NFF F15 2 - Bossekop UL (Nor)  Bergsjövallen 2  15.00.

Vi ses på Gothia Cup!! 

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info