Hoppa till sidans innehåll

Göte har somnat in

15 OKT 2017 20:34
I veckan nåddes vi av ytterligare en oerhört jobbig nyhet, nämligen att Göte Andersson lämnat oss i en ålder av 82 år. Göte hade denna dag, söndag 15/10 fyllt 83 år.
  • Uppdaterad: 15 OKT 2017 20:37

Det jobbiga beskedet om Evald Fransson nyligen, följdes i veckan upp av ytterligare ett tragiskt besked, det att Göte lämnat oss.

Göte minns vi som positiv, hjälpsam och en förmåga att bry sig om var och en av oss på Skogsvallen. Han var lika intresserad av att lyssna ett par minuter om hur läget var i något ungdomslag, som att se till att våra seniorer mådde bra. Götes förmåga att bry sig om alla visade sig tydligt när han alltid erbjöd en hand innan man hann fråga. Göte fanns runt föreningen under många år, och han blev en vanlig syn cyklandes mellan "Vallen" och stan. Lika känd var Göte på stadens konditorier, inte många dagar på året gick utan att Göte tog en "fika på stan".

Göte firar avancemanget 2008

Göte firar seriesegern 2008

Att Göte betydde mycket för många råder det inget tvivel om.

- När jag hade med någon av döttrarna, så kunde Göte läsa en saga för dem eller underhålla dem så att jag kunde lägga vikten vid träningen, säger Janne Karlsson, tidigare tränare av herrlaget.  - När jag några år senare tränade ett annat kommunlag och behövde hjälp med material eller bollpumpning på försäsongen så var Göte snabb med att erbjuda hjälp, fortsätter Janne. - Han var verkligen mån om att alla skulle trivas, och Göte var det alltid trevligt att slänga några meningar med, avslutar Janne.

Göte var i övrigt fotbollsintresserad, vid lediga dagar utanför Skogsvallen sågs han lika ofta på Lindhemsvallen i Solberga, som på Runeplan i Stensjön eller på Granvalla i Anneberg. Göte hade även ett bandyintresse, och även Nässjö IF hade hjälp av Götes hjälpsamhet. Göte hejade glatt på alla, gammal som ung, vart han än var.

På senare tid hade Göte ålderskrämpor och sågs inte lika ofta som tidigare år på Skogsvallen, men han var även vid besök på "Vallen" i våras positiv, och med glimten i ögat.

Göte kommer saknas som den snälle, hjälpsamme farbrorn som brydde sig om alla, och som gärna hjälpte till.

Styrelsen, Nässjö FF 

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info