Hoppa till sidans innehåll

I helgen som gick (30 juni -2 juli) deltog tre Nässjölag i en av Sveriges största fotbollssturneringar, Skadevi Cup

08 JUL 2017 09:19
  • Skapad: 08 JUL 2017 09:19

Förutom Nässjö FF F04 spelade också 30 andra lag i Flickor 13. De var uppdelade i 7 grupper, varav Nässjö FF började i grupp 1. Tjejerna tog sig vidare till A-slutspel efter att ha hamnat på andra plats i gruppen.

Åttondelsfinalen på lördagskvällen mot Stattena IF vann Nässjö FF med klara 3-0. Stämningen i Nässjölägret var på topp med tre av tre lag vidare i A-slutspelet tills på söndagen.

Kvartsfinalen på söndagsmorgonen blev en tuff uppgift. Motståndarna Skultorps IF tog ledningen med 2-0. Nässjös reduceringsmål i slutet av matchen gav tjejerna energi med tyvärr hann de inte få till någon kvittering. F04 bjöd på en härlig underhållning och uppträdde exemplariskt under hela turneringen. De hamnade bland de åtta bästa lagen av 30, lysande insats. Ledare för laget var Ronnie Åkesson, Håkan Söderstrand och Nicklas Erixon.

64 lag deltog i Pojkar 13, 9 manna, det var den åldersgrupp med flest antal deltagande lag. Nässjö FF deltog med två lag. Båda lagen vann sina respektive grupper och gick vidare till A-slutspel.

 

Nässjö FF lag 1 började med att besegra Torslanda i 16-dels finalen med 1-0. Därefter väntade åttondelsfinal mot Jonsered 1, seger med 4-3 efter straffar. I kvartsfinalen besegrades Bjuvstorps FF med 1-0.

Semifinalen mot Norrstrands FF behövde avgöras på straffar och där fick Nässjö FF 1 tillslut se sig besegrade efter stor straffdramatik. Noteras bör att på planen bredvid utspelades samma straffdrama för Nässjö FF 2…

 

Nässjö FF 2 inledde A-slutspelet med vinst i 16-dels finalen mot Snöstorp/Nyhem med 5-4 efter straffavgörande. Åttondelsfinalen mot Bergum bjöd på det tuffaste motståndet under hela turneringen. Nässjö FF kämpade sig till en seger med 4-3 efter en stark laginsats, de slutade aldrig tro på att de kunde vinna trots tufft motstånd. Kvartfinalen mot Jonsered vann NFF med 4-0.

Semifinalen behövde avgöras på straffar efter att Våmbs IF kvitterade till 2-2 med bara minuten kvar att spela. Motståndarna gick segrande ur dramat och Nässjö FF 2 fick se sig besegrat.

Noteras bör att Nässjölaget gjorde flest  mål av alla lag, 40 stycken fullträffar.

De båda pojklagen fick dela på bronsmedaljen i en turnering med 64 lag. Enligt en anställd på cupen har aldrig två lag från samma klubb gått så långt I ett A-slutspel. Även pojklagen uppträdde exemplariskt och fick beröm för sitt fotbollsspel och att de verkligen försöker spela fotboll så att alla blir delaktiga.

Ledare för pojklagen var Peter Cantby, Niklas Elofson, Christian Forsell och Anders Johansson.

 

 

 

 

Skribent: Ann Svensson
Epost: Adressen Gömd

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info