Hoppa till sidans innehåll

På gång i Nässjö FF

18 JAN 2021 21:08
  • Skapad: 18 JAN 2021 21:08

Trots att det råder stiltje på fotbollsfronten, så råder det full aktivitet i kulisserna.

De olika utskotten jobbar för fullt, och gör sitt yttersta för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för Nässjö FF att bedriva en så bra verksamhet som möjligt. De insatser som görs är ur såväl kortare som längre perspektiv, det är av lika stor vikt att se till att säsongen 2021 fungerar, som att vi i framtiden får riktigt bra möjligheter att bedriva verksamheten.

Från Seniorgrupperna Sport Herr och Sport Dam vet vi att förberedande träning startat, löpning och annan fysisk aktivitet står i fokus för att förbereda sig så väl som möjligt. Dock är planeringen inte helt smidig, då det är osäkert om säsongen startar under våren som det brukar, eller om det är först efter 30:e Juni som seriespelet ska dra igång… där inväntar vi mer information från förbundshåll.

På Ungdomssidan stundar en ny oviss säsong, men förberedelserna är i full gång. Inventering av ledare och spelare, utbildningar, match- och träningsplanering, ja listan kan göras lång.

Parallellt med dessa grupper jobbas det för fullt med marknadsfrågor, ekonomifrågor, ordinarie styrelsearbete samt en, "Skogsvallengrupp",  en grupp som tittar på fotbollens framtid på Skogsvallen, en riktig matcharena, samt projektering och finansiering av en ny klubbstuga

Någon som har koll på den sistnämnda gruppen är Håkan Blom. Håkan har jobbat ”i kulisserna” under många år, och just nu är han aktiv i "Skogsvallengruppen" och dess olika uppdrag. När vi frågar Håkan om arbetet i de olika grupperna får vi svar i brevform, ett svar som vi gärna publicerar. Tack Håkan och ni andra som jobbar för fullt för Nässjö FF, härligt!

 

Nya Skogsvallen växer fram

Ett nytt år har ringts in och det innebär allt som oftast nya förhoppningar om vad det föra med sig.

Byggnationen av nya omklädningsrum på Skogsvallen har inletts. Detta projekt ska vara klart i juni 2021 och den tidsplanen ser ut att hålla. Vi påpekade i ett tidigt stadium att placeringen av de nya omklädningsrummen i hög grad påverkar vår verksamhet i och med att omklädningsrummen under läktaren vid nuvarande A-plan helt kommer att stängas. NFF ville i första hand att byggnaden för nya omklädningsrum placerades längs långsidan av bandyhallen för att undvika långa avstånd till nuvarande A-plan, nu blev i stället kommunens beslut att byggnaden ansluts mot befintliga rum i tegelbyggnaden mellan ishockey- och bandyhallen. Detta beslut är inte optimalt för NFF så som vår verksamhet ser ut idag, dock skall påpekas att vi är väldigt glada för de nya omklädningsrummen som kommer att stödja vår ungdomsverksamhet på ett jättebra sätt.

På sikt kommer det dock att innebära att vi behöver flytta vår seniorverksamhet till planer i mera omedelbar närhet till de nya omklädningsrummen. I samband med att kommunen tog beslut om placeringen inledde NFF och kommunen ett projekt för att hitta en gemensam väg till en framtida lösning kring ett ”nytt Skogsvallen”. Som en del i det projektet ingår även att hitta en lösning så att vi kan ha en fungerande seniorverksamhet under tiden fram till att en ny huvudarena är på plats, med de förutsättningarna vi har idag.

I korta drag innebär förändringarna att nuvarande C-plan på sikt görs om till ny matcharena. I direkt anslutning till den nya matcharenan och de nya omklädningsrummen kommer också ett nytt klubbhus att byggas. Dessutom kommer ytterligare en konstgräsplan att anläggas på överenskommen plats. ( förslagsvis i skogspartiet bredvid C-plan, mot Speedwaybanan )  Den nuvarande A-planen ska upplåtas till träning för såväl seniorer som ungdomar.

Den nya matcharenan ska vara godkänd för spel inom Svenska Fotbollförbundets regelverk. Det nya klubbhuset anläggs helt i egen regi och utifrån uppgjort arrendeavtal. Den nya konstgräsplanens placering avgör delvis utformningen av en ny matcharena. Slutdatum för ett nytt Skogsvallen är naturligtvis avhängigt investeringsbeslut i kommunfullmäktige eftersom det fortfarande är kommunen som äger idrottsplatsen och marken, men vi vill betona att samarbetet med kultur- och fritidsavdelningen upplevs som mycket positivt och att båda parter strävar efter att den överenskomna lösningen ska bli verklighet.

Håkan Blom, Skogsvallengruppen  /  Nässjö FF

Charmigt, klassiskt, men knappast den optimala fotbollsupplevelsen... "A-läktaren" under matchen mot TV-laget 2015.

 

Spännande läsning tycker NFF-redaktionen, och tackar Håkan för informationen, vi lär säkert höra mer om planerna framöver.  Nu längtar vi till att fler får möjlighet att starta säsongen, såväl ungdomar som seniorer, under lite mer "fotbollsliknande" former.

Skribent: NFF-Redaktionen
Epost: Adressen Gömd

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info