Hoppa till sidans innehåll

Spännande ungdomssatsning 2019

19 DEC 2018 19:07
Nässjö FF herrgrupp har tagit ännu ett steg för att kvalitetssäkra verksamheten i den viktiga åldern 15 – 17 år.
  • Skapad: 19 DEC 2018 19:07

Siktet är inställt på att spela i nationella division ett för U17 ( snarlikt gamla ”pojkallsvenskan”) samt att anmäla till en tuffare serie för utvecklingslag 2019. 

Ett nödvändigt steg för att förbereda föreningens ungdomar på bästa möjliga sätt för seniorfotboll på hög nivå. Med detta hoppas man kunna  täta skottet mellan junior och senior, steget som ibland upplevs allt för stort. – Vi måste titta på hur vi förbereder våra ungdomar på vad som komma skall, så att kraven som ställs när de skall upp i seniormiljön inte blir för tuff, säger Stefan Stenebrand, en av de inblandade i träningstruppen.  – Vi vill förbereda ungdomarna med att vässa nivån på träningarna, såväl kvantitet som kvalité ska upp en nivå, fortsätter Stefan. 

Glädjande för Nässjö FF har man till 2019 knutit Adam Nilsson till föreningen, något som blir ett lyft för gruppen. – Här har Tommy Svensson och ungdomsgruppen gjort ett gediget arbete som knutit upp Adam, han fanns under radarn tidigt, och blir med sin erfarenhet av arbete med ungdomar en nyckel i vårt kommande arbete, menar Erik Ristl, Erik som även han är en del av staben runt gruppen.  – Vi insåg ganska snabbt att vi måste spetsa till vår utbildning, och nu är tillfället väl valt, fortsätter Erik, och menar att läget är lämpligt, då det finns en bred och drivande bas av killar födda -02 att bygga på.   – Vi ser ett antal lovande kullar som kommer framöver, och ju tidigare vi kan få dem förstå vad som krävs för att utvecklas desto bättre. 

Ett tjugofemtal ungdomar lyssnar förväntansfullt på Adam, Erik, Stefan samt Johan Wiberg och Camilla Norén som finns med runt detta gäng när de samlas på konstgräset under måndagskvällen.

Camilla, med ett brinnande intresse för futsal, har nått framgångar med delar av detta gäng tidigare, seger i Skadevi Cup, samt framskjutna placeringar i såväl futsal-DM som fotbolls-DM, med finalförlusten mot J-södra 2017 som främsta minne.

– Gruppen får nu en riktigt bra möjlighet att träna och spela fotboll på en nivå som vi inte kunnat erbjuda tidigare, säger Camilla, och menar att det är ett viktigt steg i rätt riktning. – Förhoppningsvis får spelarna förståelse för vad som krävs, det är ett arbete som skall utföras så gott som dagligen, vi har en spännande resa framför oss, fortsätter Camilla. 

Målet med satsningen är tydlig, fler egna produkter skall kunna bidra i representationslaget på sikt. I dag blir det en överraskning för många ungdomar hur tufft det är att spela och träna på nationell nivå (läs division två och högre) och det mynnar ofta ut i att man redan som ung och lovande väljer att flytta ut till närliggande föreningar med en lägre kravbild. Många ungdomar flyttar för de inte riktigt brinner för det eller då de märker att de inte har den kvalité som krävs för stunden, och det är ju så det ska vara, Nässjö FF skall givetvis slussa ut så många som bara möjligt. 

Men, de som verkligen vill något skall vara väl förberedda, och erbjuds i och med detta ett bra alternativ för att nå en hög nivå som seniorspelare.

Skribent: Sport Herr

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info