Hoppa till sidans innehåll
Tilda Robertsson är en av 8 från NFF årskull 01 som är uttagen till Västervikslägret

Nässjö FF har åtta ungdomar med på Västervikslägret

10 JUN 2015 21:34
Åtta NFF-ungdomar, sex grabbar och två tjejer, är uttagna till det årliga Västervikslägret för 14-åringar. Det har alla gått vidare från totalt tre utbildningsläger, de tidigare så kallade zonlägren, i länen.
  • Skapad: 10 JUN 2015 21:34

Killarna är Alex Almström, Alberto Habib, Edwin Hedberg, Aram Hussein, Ammar Saran och Saad Yusuf.

Tjejerna är Tilda Dahlström och Tilda Robertsson.

Vägen är fortfarande väldigt lång för de småländska tjejer och killar som har siktet inställt på att nå slutmålet till elitlägret i Halmstad med Småland där spelarna födda -00 kommer finnas denna sommar.

Isac och Qendrim tog elitplats i fjol

De senaste fem åren har Nässjö FF haft med totalt fyra spelare i Smålandslaget i Halmstad. Förra året var det målvakten Isac Almström (klar för Öster den 1 augusti) och anfallaren Qendrim Laci (pojklandslagsman) som tog plats. Bland 94:ornas 15-åringar hittade vi i Smålandslaget på den tiden Ibrahim Habib och Frida Bremer.

- Klart att man måste ha ett sådant mål att komma till Halmstad nästa sommar, även om det är tufft, säger Aram Hussein.

Hela gänget som ska till Västervik

Fredrik Almström ledare för P01 och ungdomsanvarig Kent Karlsson tillsammans med spelarna som ska till Västervik. Spelarna från vänster, Edwin Hedberg, Aram Hussein, Alberto Habib, Tilda Dahlström, Tilda Robertsson, Saad Yusuf, Alex Almström, Ammar Saran.

Många läger och gallringar

Västervikslägret kan vara ett första avstamp på den vidare vägen mot elitlägret för Aram och de andra sju NFF-ungdomarna innan andra läger tar vid som i Åseda, Eneryd och Jönköping där det hela tiden gallras bort spelare innan det blir ett Götalandsläger efter nyår.

- I Västervik kommer vi få spela mycket matcher under tiden 25-28 juni mot andra zoner i Småland, berättar Aram som är kurd.

Åttondelsfinal i DM

Tre av de andra fem NFF-grabbarna har också rötter som invandrare, från Somalien, Syrien och Bosnien. Alberto Habib är exempelvis kusin med A-lagsspelaren Antonio Habib i NFF. Alex Almström är bror till målvakten Isac Almström i NFF och har pappa Fredrik som tränare i P14. Fredrik som också spelade A-lagsfotboll i NFF.

Målvakten Edvin Hedberg har också en känd idrottspappa i Rolf Hedberg, bandyspelare i både NIF och Vetlanda BK.

Nässjös P 14-lag går ganska så bra i sin serie och i DM är man framme i kvartsfinal och ska möta Kalmar Södra borta på lördag. Lag som Jönköpings Södra och Husqvarna FF är redan borta ur DM i P 14.

Nässjö FF:s tjejer i motsvarande ålder åkte ut i första matchen mot Bankeryd med 0-2. Tilda Dahlström och Tilda Robertsson menar att de lika gärna kunde ha vunnit den matchen. Men nu ser de fram emot Västervikslägret.

- Vi satsar allt på fotbollen båda två. Det kommer alltid som sporten nummer ett, påstår Tilda Robertsson.

Hennes pappa Frank var en gång i tiden en duktig mittfältare i Nässjö FF:s A-lag. När vi träffade tjejerna i kväll på Skogsvallen så fick de springa ifrån uppvärmningen inför matchen mot Holsby för att kunna vara med på bilden med killarna.

Spelarna ser fram emot lägret i Västervik, fr.v , Ammar Saran, Tilda Dahlström, Tilda Robertsson och Aram Hussein.

Fredrik Almström tränar pojkarnas 14 årslag tillsammans med Jonas Olsson. För flicklaget 14 år finns tre gamla A-lagsspelare som Peter ”Junis” Jonsson, Frank Robertsson och Mattias Germundsson.

810 spelare finns nu i NFF

I dag har Nässjö FF riktigt stora med 810 aktiva fotbollspelare i sin klubb, från fotbollsskolan upp till A-laget.

- Det går förstås åt mycket ideella ledarkrafter för att ro det hela i hamn. Vi har 110 ledare i föreningen och det är högst tio (på seniornivå) som har betalt, avslöjar ungdomsansvarige Kent Karlsson i NFF.

Totalt har Nässjö FF i dag 1 560 medlemmar. Att klubben lyckats med att få med fyra spelare i Smålandslaget till elitlägret i Halmstad, bland 14 utespelare och två målvakter, tror Kent beror på att man i föreningen har kunnat behålla sin stora bredd på ungdomssidan år efter år.

- Det är klart en bonus när vi lyckas få med spelare till elitlägret i Halmstad, där de allra bästa 15-åringarna i landet finns med.

De åtta NFF-ungdomarna har helt klart talang och kan utvecklas mycket under ett år. 

Kanske hittar vi någon eller några spelare från Nässjö i Halmstad nästa sommar?

 

Thomas Holmqvist

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info