Hoppa till sidans innehåll

UNGT NÄSSJÖ FF SMÅLANDS NÄST BÄSTA FUTSALLAG

Ungt Nässjö FF smålands näst bästa futsallag

03 FEB 2019 18:23
Nässjö FF spelade under söndagen DM-slutspel för Juniorer i Brinellhallen, där NFF tillsammans med Pukebergs IF (Nybro), Bankseryds SK och Habo IF skulle göra upp om titeln "Smålands bästa juniorlag i futsal".
  • Uppdaterad: 03 FEB 2019 18:23

Semifinal följt av placeringsmatch stod på programmet när smålands bästa juniorlag i futsal skulle koras under söndagen. Lotten placerade Nässjö FF, (för dagen iklädda rött, se Haron Ahmadi på bilden ovan) i semifinal mot Habo IF, medans Pukeberg och Bankeryd gjorde upp i semifinal två.

Nässjö FF inledde semifinalen mot Habo nervöst, och gästerna tog logiskt ledningen i denna täta match. Under halvlek ett hann NFF dock såväl kvittera som ta ledningen, men Habo spelade en individuellt skicklig futsal, om än en aning spretigt och kanske inte taktiskt fulländat. Det hindrade inte gästerna från att kvittera i halvlek två, och det krävdes en oviss och nervös förlängning för att skilja lagen åt, men där lyckades NFF dra det längsta strået genom två sena mål. 

I semifinal två besegrade så Pukeberg Bankeryd, även det en jämn historia, 2-1 skrevs segersiffrorna till

Det är inte svårt att räkna ut att de fyra lagen var i grund och botten jämna, då uddamål, förlängning eller straffläggning blev avgörande i övriga tre matcher. Placeringsmatchen om tredjeplatsen blev kanske den mest ovissa, inte ens förlängning kunde skilja grannmötet mellan Habo och Bankeryd åt, utan där blev det straffavgörande som gav Habo tredjeplatsen.

Belmin Music exekutor i finalen, med målrassel som följd.

- Det är väldigt jämnt och ovisst, och det gäller att undvika misstag, säger Nässjö FF:s futsal-mentor Camilla Norén inför finalen, och hur rätt hade hon inte.

Lite för enkelt kunde Pukeberg starta finalen med att komma till skottläge, och underläget var ett faktum. Första halvlek var gänget från glasriket lite starkare, och det unga Nässjögänget (med majoritet födda 2002 ) kom inte upp i nivå med vad man visat tidigare. Pukeberg med ett starkare lugn och med ett rejälare spel ledde rättvist i halvtid, 2-1 var underläget för Nässjö FF att ta ifatt efter att Belmin Music svarat för NFF:s mål på straff.

Halvlek två visade Nässjö glimtar av det spel som charmade den stora publiken i kommunmästerskapet föregående helg. Snabbt passningsspel, vassa kombinationer samt beslutsammare försvarspel, men chansmässigt var det jämnt. Tyvärr kom Nässjö FF inte närmare en kvittering än ett stolpskott i slutet av matchen, utan när domarens pipa ljöd konstaterades att bucklan skulle hamna i Nybrogängets händer.

Summerat var det en blandad Nässjö FF-insats, där ingen sticker ut från mängden förutom målvakten Edvin Ellbrant, som plussas av coach Camilla.

När besvikelsen lagt sig lär såväl spelare som ledare summera futsalsäsongen 2018-19 som väl godkänd. NFF-redaktionen tyckte sig se en viss belåtelse i ledartrojkan en stund efter finalen, nu väntar det utmaningar på konstgräs fram till det grönskar i vårt kyliga land. 

Semifinal 1:

Nässjö FF - Habo IF 4 - 2 ( 0-1 ).

Mål NFF: Belmin Music, Aleen Ali, Alberto Habib, Ludvig Ristl.

Semifinal 2: Bankeryds Sk - Pukebergs IF 1-2 ( 0-1 )-

Match om tredje pris: 

Bankeryds SK - Habo IF  5-7 efter straffar, 5-5 vid full tid.

Final:

Nässjö FF - Pukebergs IF 1-2  ( 1-2 ).

Mål NFF: Belmin Music, straff.

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info