Hoppa till sidans innehåll
Frida Bremer springer åter in på Skogsvallen i NFF-tröja efter skin knäskada. Normalt spelar hon i en klubb i Göteborg där hon gjort sex mål på tre matcher nu.

1 vinst och 2 förluster i slutet av vårsäsongen

03 JUL 2013 23:44
De tre sista matcherna på vårsäsongen inbringade 3 poäng. Det hade känts lite tryggare om vi lyckats bärga ytterligare 3 men så blev inte fallet. Vi var värda minst 1 poäng i bägge förlustmatcherna mot Vetlanda och RÅ’s.
  • Skapad: 03 JUL 2013 23:44

I matchen mot Vetlanda var det vi som förde spelet i 1:a halvlek men trots det låg vi under med 3-0 i halvtid. Trots spelövertaget skapade vi för lite heta målchanser men 3-0 i baken var klart i överkant. 2:a halvlek vinner vi med 3-1 och vi hade bud på mer bl.a. en nick i ribban av Nyberg i slutminuterna. Det spelet och den inställningen vi hade i 2:a ska vi bygga vidare på. Sett till hela matchen var vi minst värda oavgjort!

I näst sista mot Taberg är vi lite bleka i inledningen av matchen. Taberg har 2 bollar i ribban innan vi tar ledningen. Där hade vi lite tur men sen är det inget snack. Vi tar över fullständigt och vinner till slut med 6-0! Det var närmare 7 el 8-0 än ett reduceringsmål. Taberg tilläts inte skapa en enda målchans efter sina ribbträffar.

Vårsäsongen avslutades med hemmamatch mot Rå’s LB på konstgräset. 1:a halvlek är ganska jämn med ett litet övertag för oss. Vi lyckas dock inte göra något mål och blir dessutom rånade på en straff när Frida blir upphakad i straffområdet när hon ska skjuta mot mål. Rå’s som inte skapat mycket framåt gör med sekunder kvar av 1:a 0-1. Det är flicklandslagsspelaren Anna Anvegård som med misstänkt hjälp av handen tar med sig bollen och skjuter med vänstern ett lite överraskande distansskott. Bollen smiter in under Elin på det lite småhala konstgräset. Psykologiskt mycket tungt. Tung är även inledningen av 2:a. 0-2 kommer efter 2 minuter och det är återigen Anna Anvegård som mycket påpassligt ser att Elin är lite för långt ut och prickskjuter från 35 m bollen över Elin. Även 0-3 kommer några minuter senare efter en frispark en bit utan för straffområdet. Det kändes så långt väldigt orättvist och det skulle bli ännu värre. Vi flyttar nu upp mer folk i anfallet och ökar pressen på Rå’s försvar. Vi radar upp den ena målchansen efter den andra och trycket mot deras mål är konstant. Vi träffar stolpen, ribban ett flertal gånger och bollen dansar på mållinjen utan att trilla in. Jonna gör ett tröstmål på slutet och resultatet känns inte rättvist med tanke på det spelövertag vi hade i 2:a, surt!

Nu får vi ladda batterierna i sommar och ta revansch på Rå’s som vi möter i inledningen av höstsäsongen. Vi tar 13 poäng på våren som nykomlingar i div2 och det är godkänt. Med lite tur och lite kyla kunde det ha varit 16 eller t.o.m. 19 poäng men det brukar jämna ut sig på slutet. Vi ser fram mot fler vinster i höst! Rock on!

Skribent: Per Elofsson
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info