Hoppa till sidans innehåll

31 år skiljer på lagkompisarna Lotta och Emma i NFF

08 SEP 2017 09:29
14-åriga Emma Tolk har varit årets fynd i Nässjö FF:s damlag sedan debuten den 27 maj borta mot Husqvarna FF. Hon fyller 15 år först i december och denna ytterback är därmed yngst i damlaget men spelar redan ett moget backspel.
  • Skapad: 08 SEP 2017 09:29

Efter matchen i Huskvarna har hon varit bofast i damlaget. Har fått priset två gånger som bästa NFF-spelare, dels hemma mot Växjö BK direkt efter debuten och borta mot Alvesta.

- Jag har fått en kasse med bröd här i Nässjö (Princess Konditori) och en stor paket med toarullar i Alvesta, berättar Emma med ett gott skratt när vi träffar henne innan kvällens träning.

Första derbyt mot Eksjö

På lördag väntar derby borta mot Eksjö. Det blir första gången som Emma möter Eksjö med damlaget. En ny upplevelse på Ränneborg för Emma men absolut inte för rutinerade målvakten och Eksjötjejen Lotta Gunnarsson i NFF-målet.

Det skiljer hela 31 år mellan de två lagkompisarna. Lotta är ännu 45 år men fyller inom snar framtid 46.

Lotta tar ett år i taget numera. Hon spelar fotboll för det är så pass kul och så länge kroppen funkar. Roligt har den rutinerade målvakten absolut bland alla yngre tjejer i Nässjö FF  och kroppen hänger ännu med.

Lotta missade senaste mötet

Ett tiotal klubbar har denna målvakt spelat i under alla år i fotbollsmålet.

- Det är Eksjö som har pressen på sig i det här derbyt. Vi kan släppa loss, så är det ju. Visst har jag träffat några av Eksjös spelare i veckan och derbyt på lördag har förstås kommit på tal. För mig är det förstås lite av årets match att möta Eksjö.

Men på Skogsvallen kunde inte Lotta vara med i våras när Eksjö vann med uddamålet. Varken Lotta eller Emma var alltså med senast.

Spelar redan moget

Lotta tycker att Emma Tolk är en jättetalang som är snabb och läser spelet oerhört bra. Spelar helt enkelt väldigt moget för sin ålder. Hon vågar ge sig ut på offensiva utflykter på kanten och tar verkligen för sig nu redan under sin debutsäsong i damlaget.

Emma berömmer också sin målvakt som hon styr försvaret genom att aldrig vara tyst där bak men så har ju också Lotta massor av rutin.

Duktig även i handboll

Emma föddes i Tyskland och kom till Sverige som 2-åring. Hon spelar också handboll i Nässjö HF:s F 15-lag.

- Vet faktiskt inte vad jag kommer satsa hårdast på i framtiden. Jag är uttagen till Smålandsläger i handboll och behöver klara några gallringar till för att ta en plats i det småländska flicklaget. Men kanske lutar det åt fotbollen ändå eftersom det inte finns något damlag i handboll i Nässjö. Vi får se vad som händer i framtiden.

Emma går också på en speciell skola i Jönköping som har undervisningen på engelska.

- Vi får se vad som händer tills jag ska börja på gymnasium om jag kommer söka till Sanda fotbollsgymnasiet. Vi har så många bra spelare i Nässjö FF:s 02-tjejer. Där flera fick vara med i damlaget i lördags. Det skulle förstås vara kul om vi fick spela ihop under några år i damlaget.

Möter äldre motstånd

I Nässjö FF så spelar tjejerna födda -02 mot äldre motstånd i F 16-serie.

- Jag tycker vi har klarat oss riktigt bra som ligger i mitten av serien. Vi möter ofta  lag som har både ett och två år äldre tjejer mot oss. Det är lärorikt att spela mot äldre motstånd för oss, tycker Emma.

Hon påstår att hon inte varit speciellt nervös inför matcherna i damlaget, utan mest tyckt det varit inspirerande med spel i damlaget.

- Klart att hemmadebuten var lite pirrig kanske med alla som jag kände som satt på läktaren och tittade.

Det gick jättebra för Emma den gången som blev utsedd till hemmalagets bästa spelare.

- Visst är det ett jättelöfte som vi fått fram inom Nässjös tjejfotboll i Emma Tolk. Men det finns fler i samma ålder som vi tror mycket på framöver i damlaget, menar Pelle Elofsson i NFF:s damfotboll.

Matcherna i omgången: Eksjö-Nässjö (lördag), Vetlanda-Växjö BK (lördag), Husqvarna-Alvesta (söndag), Waggeryd-Emmaboda (söndag).

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info