Hoppa till sidans innehåll

A-lagsdebut och matchhjälte

09 AUG 2015 16:43
Höstsäsongen började med ett derby borta mot Eksjö. Vi vinner till slut ganska rättvist med 5-2 (2-2). Stora glädjeämnet i denna match var A-lagsdebuterande Claudia Schultz som med sina 2 mål i 2:a halvlek avgör matchen.
  • Skapad: 09 AUG 2015 16:43

Vi startar matchen piggt och tar ledningen efter 7 min. Det är Anna Frej som kommer runt på kanten  och hittar Johanna ”Jojjo” Larsson i straffområdet som säkert placerar bollen vid vänstra stolpen. Vi fortsätter att trycka på men mitt i pressen sticker Eksjö upp i en farlig kontring och vi lyckas nästan avvärja den men ett missförstånd mellan försvaret och målvakt gör att bollen rinner in i målet. Sånt som händer! Matchen jämnar ut sig efter det och vi börjar uppträda lite stressat och ängsligt. Trots detta lyckas Jonna göra 2-1 efter ett nytt fint förarbete av Anna Frej på kanten. Det sista som händer i 1:a halvlek är att Eksjö får en hörna som de gör 2-2 på efter ett snyggt volleyskott. Psykologiskt tungt och vi hänger lite med huvudena i halvtidspaus.

I 2:a halvlek tar vi åter över matchen och det känns som det bara är en tidsfråga innan vi gör nästa mål. Eksjö mattas mer och mer. Vi gör lite byten för att forsätta kunna pressa dem högt upp i banan. Så i 60:e minuten lossnar det äntligen! Det är Tilda som med en riktig projektil från ca 30 meter sätter 3-2 i nättaket . Eksjö går på knäna nu och vi känner att vi är starkare. 7 minuter senare rinner A-lags debuterande Claudia Schultz igenom och sätter 4-2, riktigt roligt och välförtjänt! Blott 15-åriga Claudia kom in från bänken ca 10 minuter innan halvtid och i 2:a halvlek skapar hon oreda i Eksjös försvar gång på gång. Hon avslutar också målskyttet i denna match med 5-2 målet.Dessförinnan var hon inblandad i en handfull målchanser och var ytterst nära ett äkta hattrick men bollen räddades på mållinjen.

Vi vinner till slut ganska komfortabelt och det borde varit något mer mål från vår sida. I 2:a halvlek är vi klart bättre och starkare. Förutom Claudia så ska vår lagkapten Frida Nyberg ha ett extra plus för många vunna dueller på mittplan. Nu siktar vi mot nästa match hemma mot Mariebo/Hallby. Rock on!

Skribent: Pelle
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info