Hoppa till sidans innehåll

ABL(Aneby) – NFF 5-4(4-0)

03 JUN 2009 21:56
En mycket märklig match där vi egentligen spelar bra större delen av matchen men där vi efter ca 30 min i 1:a halvlek ligger under med 4-0 ?!
  • Skapad: 03 JUN 2009 21:56

Vi försöker rulla boll på backen i motvinden och skapar en hel del målchanser med  vårat djupledsspel. Både Sandra, Hanna, Jonna, Frida N m.fl. har flera bra lägen att sätta dit bollen men det vill sig inte. ABL utnyttjar skickligt den starka medvinden och genom en del oturliga misstag, markeringsmissar etc. så har man plötsligt gjort 4 mål på 30 min när vi har haft det mesta av spelet. Väldigt märkligt, orättvist och givetvis väldigt tungt. Siffrorna var oerhört missvisande efter 1:a halvleken.

I 2:a fortsätter vi att spela bra, väldigt bra skulle jag vilja säga. ABL är kanske 5 ggr över på vår planhalva. Vi går ner på 3-backslinje och skapar ett ännu större tryck mot ABL:s mål. De har stundtals panik och bara sparkar iväg bollen åt alla håll och kanter. Vi reducerar till 1-4 och är riktigt på gång. Dock sticker ABL igenom med ett anfall i vår press och gör 5-1. Trots det fortsätter vi att trycka på och går högt upp i plan. Vi reducerar till 2-5 och 3-5. Ca 7-8 min innan slut gör vi även 4-5 på ett panikslaget ABL . Nästan direkt på avspark efter reduceringen skapar vi en farlighet som resulterar i en hörna. Denna hörna blir till en kamp framför mål men vi lyckas inte trycka in bollen till en kvittering. Beröm till hela laget för att vi inte tappar hakan när vi ligger under med 4-0 utan fortsätter spela som vi snackat om innan.

Målgörare: Sandra Lindh 2, Hanna Schön och Noomie Johansson

Skribent: Per Elofsson
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info