Hoppa till sidans innehåll

Blytung seger mot Tranås/Torpa

15 SEP 2013 09:07
Det var en sk ”6-poängs” match som utspelades på Skogsvallens gröna matta. Vi vinner den helt rättvist med 3-1 (2-1) och tar 3 blytunga poäng. Därmed passerade vi återigen Tranås/Torpa i tabellen.
  • Skapad: 15 SEP 2013 09:07

Inledningen av matchen var ganska jämn och lite trevande från vår sida. Tranås skapar några resultatlösa hörnor men inga målchanser. Efter ca 10 min får vi vår första hörna efter ett fint anfall. Tilda tar hörnan och den blir perfekt. Nyberg når högst och knoppar in 1-0, härligt! Nu får vi ett ökat självförtroende och vågar spela ut mer. I 15:e minuten vänder Jonna bort sin försvarare efter ett uppspel från backlinjen. Hon tar ett par kliv framåt och drar upp bollen i krysset från 25 meter, riktigt snyggt! En halvtimme in i matchen får Tranås en hörna på ett av sina få anfall. Det är en lurig hörna som med hjälp av vind och skruv går rakt i mål. Becca är på den men kan inte rädda den. Kändes inte rättvist med en reducering vid det tillfället. Vi var närmare 3-0 efter flera bra målchanser där Tilda hade den vassaste precis framför mål efter ett fint inlägg från Lollo som tagit sig runt på kanten.

 

I början på 2:a har vi vår sämsta period av matchen. Tranås pressar tillbaka oss och vi har svårt att få undan bollen vilket leder till några halvchanser för dem. Mycket beror det på att vi jobbar en och en istället för att jobba som ett lag. Till skillnad från Westbo-matchen så tar vi oss ur detta utan att släppa in någon boll. Efter 15 min har vi återtagit kommandot i matchen. Det känns som att vi sedan har ganska bra kontroll på Tranås och de har inte mycket till anfallsspel i 2:a halvleken. I 70:e minuten ger sig Elof i väg på från sin vänsterbacksplats. Med skicklighet och lite tur tar hon sig ända in i Tranås straffområde. Hårt trängd och med en utrusande målvakt mot sig försöker hon med en ”tåpaj”. Träffen blir dock under bollen och det blir en perfekt lobb som seglar in i målet, tjusigt! Vi har även bud på 4-1 trots att vi backar hem lite och försöker att stänga matchen de sista 15 minuterna. Hela laget ska ha beröm för sin insats idag. Vi var hetare och ville mer än Tranås. Mycket av den vilja och attityd som vi visades upp i matchen mot Ormaryd fanns även idag och det gav resultat! Extra plus går till ”lill Elof” som höll rent bakåt och även fick ta emot ”brödkassen” som hemmalagets bästa spelare. Plus även till Lollo för stabilt försvarspel och ett offensivt kantspel från sin ytterbacksplats. Nu gäller det att fokusera på nästa match mot Egnahem borta. Där gäller det återigen att plocka fram viljan och attityden annars är dagens vinst inget värd. Rock on!

Skribent: Pelle
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info