Hoppa till sidans innehåll
Claudia Schultz blev matchhjälte för NFF borta mot Egnahem när hon både fick spela i anfall och försvar.

Claudia matchhjälte när NFF-damerna vann borta

28 MAJ 2016 20:23
Efter tre raka förlustmatcher så vände det för Nässjö FF:s damer i eftermiddag borta mot Egnahem. 16-åriga Claudia Schultz blev enda målskytt i matchen och matchhjälte förstås när NFF van med 1-0.
  • Skapad: 28 MAJ 2016 20:23

 

Segermålet kom redan efter 13 minuter då Claudia tog emot ett inspel från höger av Johanna Larsson och vände bort backen i Egnahem. Ett riktiggt snyggt mål.

Nässjö gjorde en strålande stark första halvlek och hade varit värda att gå till halvtidsvila med en större ledning då laget hade ytterligare 2-3 vassa målchanser.

En kvart in i andra halvlek råkade så Nässjö ut för ett rött kort när backen Louise ”Lollo” Andersson blev utvisad. Först pekade domaren på straffpunkten men efter protester från Nässjös lagledning så blev det domarkonversation om just straffen. Domartrion ändrade domslutet till en indirekt frispark i straffområdet.

-          Enligt regelboken gjorde de rätt till slut och det var starkt gjort av dem och inse att vi i NFF hade rätt. Visst var vi lite illa ute i andra halvlek några gånger med en spelare kort, men vi satsade på kontringar och på dessa hade vi några möjligheter att faktiskt göra 2-0, berättar Pelle Elofsson, tränaren i NFF.

Emma stark på mitten

På det hela taget får man säga att Nässjös seger var rättvis och välbehövlig. Den andra i tvåan och nu gick Nässjö förbi Egnahem i serien.

Lagkaptenen Emma Larsson gjorde en jättematch på mittfältet. Anfallaren Claudia Schultz fick gå ner och spela back när Nässjö fick en spelare utvisad och gjorde också det mycket bra.

-          Alla våra spelare måste framhållas för en fin laginsats där vi verkligen spelade för varandra och visade att vi bara skulle vinna den här gången. Det kändes som det här var en vändning för oss i dag, menade Elofsson.

Nu väntar två riktigt tuffa matcher för Nässjö på raken i Husqvarna FF på bortaplan igen och sedan Eksjö på Skogsvallen den 14 juni.

Mål, Nässjö: Claudia Schultz.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info