Hoppa till sidans innehåll

Div2 spel även nästa år!

29 SEP 2013 11:33
Förutsättningarna var glasklara inför sista seriematchen hemma mot Vetlanda. Vid vinst var vi klara för fortsatt spel i div2, oavgjort eller förlust så var vi beroende av utgången i matchen Rå’s LB – Tranås/Torpa.
  • Skapad: 29 SEP 2013 11:33

Vi inleder matchen lite nervöst och Vetlanda som kan spela avslappnat inleder lite piggare. Efter en kvart har nerverna släppt lite och vi utjämnar bollinnehavet. Första halvlek är ganska händelsefattig och präglas av mycket bolltapp på mitten från bägge lagen. I slutet av halvleken blixtrar vi dock till. Det är Jonna som släpper hem bollen efter ett uppspel. Hon tar ny position och får tillbaka bollen i fart och rättvänd mot mål. Strax utanför straffområdet så går hon på skott. Det blir en hyfsad träff som smiter in vid vänstra stolpen och 1-0 är ett faktum. Efter avspel blåser domaren för halvlek.

 

Andra halvlek blir lite öppnare. Vetlanda öppnar starkt och efter 5 min rinner Vetlandas bästa spelare för dagen Frida Axhed igenom och kvitterar. Vi svarar dock nästan omgående och gör 2-1. Det är Fors som lägger in en frispark i strafforådet från långt håll. Tilda hinner först på den och skarvar med huvudet bollen över Vetlandas målvakt. Bollen räddas tillfälligt på mållinjen innan Emma Ek kan stöta in den i mål. Efter detta har vi en del avslut i form av skott utifrån. Några av dem är riktigt nära att bli mål men går strax över ribban. Matchen övergår nu mer i kamp och skönspelet uteblir. I 70:e minuten så kvitterar Vetlanda efter att det i ett trängt läge blivit ett missförstånd i vårt försvar. Matchen slutar 2-2 vilket sett till hela matchen var rättvist. Hela laget får godkänt för sin arbetsinsats. Ett extra plus till Frida Nyberg och Emma Forslund som också fick pris som bästa hemmaspelare.

 

Resultatet innebar att vi var beroende av resultatet från matchen Rå’s – Tranås/Torpa. Utan att avslöja för spelarna hade vi hela tiden koll på matchen i Reftele. Vi visste att Rå’s hade 2-0 redan efter 10 minuter och att det stod 3-0 i halvlek. För att hålla nerv och koncentration uppe matchen igenom avslöjade vi inte resultatet förrän efter slutsignalen. Rå’s vann till slut med 5-3 och tog därmed hem seriesegern. Grattis Rå’s LB! Rå’s tidiga ledning gjorde att det kändes ganska skönt på sidan av plan då vår div2 plats egentligen aldrig var i fara. Det känns helt underbart att vi lyckades uppnå vår målsättning att klara oss kvar i div2 utan negativt kval, suveränt jobbat tjejer!!! Nu ska vi njuta av detta och sedan se fram emot nästa säsong i div2. Rock on!

Skribent: Pelle
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info