Hoppa till sidans innehåll

En seger och en förlust förra veckan

21 MAJ 2013 22:01
I onsdags förra veckan tog vi vår andra seger i serieupptakten av div2. Taberg besegrades med 5-1 på bortaplan. I lördags tog vi emot Hovslätt i vår 1:a hemmamatch på Skogsvallen. Den matchen slutade med förlust 1-2.
  • Skapad: 21 MAJ 2013 22:01

I Taberg dominerade vi matchen från början till slut. Vi släppte inte till några målchanser bakåt förrän i sista minuten. Vi skapade mycket målchanser framåt under hela matchen och särskilt i 2:a halvlek. I 2:a så äger vi mer boll och spelar den längs backen. Det gör att Taberg tröttnar och när Frida Bremer sätter 3-0 10 minuter in i 2:a känns det som Taberg är slagna. Synd bara att vi inte kan hålla nollan men huvudsaken är att vi vinner. Extra plus till Frida Bremer som gör 3 mål och jobbar stenhårt i 90 minuter. Även vår backlinje med Fors och Amanda i spetsen ska ha beröm.

 

I lördags var det då dags för vår först hemmamatch och det var Hovslätt som stod för motståndet. Inledningen var ganska jämn. Efter 10 min rinner Frida B igenom men Hovslätts duktiga målvakt gör en fin räddning. Några minuter senare var Emma Ek nära att spräcka nollan men åter igen gör Hovslätts målvakt en jätteräddning. Det skapades en del målchanser från bägge lagen och närmast var Hovslätt med en boll i stolpen efter en fin räddning av Amanda Z i målet. I andra står matchen och väger. Efter 20 min får Hovslätt en frispark från vänster och efter lite strul i det blöta gräset petar man in 0-1. Direkt efter bryter domaren matchen pga åska. Efter ca 15 min återupptas matchen. Hovslätt ökar snopet på sin ledning ganska omgående efter avbrottet. Vi flyttar upp folk och får press på Hovslätt som backar hem. Vi skapar ett antal målchanser men planens bäste spelare i Hovslätts målvakt avvärjer samtliga chanser. 10 min från slutet blir Elof kapad i inläggsläge innanför straffområdet. Straffen bränner vi dock och det känns som att vi inte har något flyt idag. Vi ger dock inte upp utan fortsätter försöka och till slut lönar det sig. I matchens sista minut får Jonna huvudet på ett inlägg från Frida B och slutresultatet blir 1-2. Inte riktigt rättvist med tanke på alla de målchanser vi skapade men Hovslätt hade en av de bästa målvakter vi mött. Alla får godkänt men ingen höjde sig över mängden. Nu laddar vi för derby mot Ormaryd på onsdag. Rock on!

 

Skribent: Per Elofsson
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info