Hoppa till sidans innehåll

Förlust i första träningsmatchen

02 MAR 2014 22:34
Planen var egentligen att spela 1:a träningsmatchen nästa helg 8/3. I veckan ringde Huskvarna och undrade om vi kunde ställa upp då deras ordinarie motstånd dragit sig ur. Det blev en jättenyttig genomkörare för oss som slutade med en förlust 4-2(2-1) på Zinkensdamm:s konstgräs. Huskvarna ägde mer boll och pressade tillbaka oss under större delen av matchen. Vi stod dock upp jättebra och försvarade oss väl.
  • Uppdaterad: 04 JAN 2016 20:48

Det märktes i början att detta var 1:a matchen. Vi hade svårt att hitta positionerna och hamnade ofta i tidsnöd. Detta utnyttjade Huskvarna direkt och straffade oss. Efter 15 min leder de med 2-0. Vi har svårt att få tag på deras mittfält och backar hem i knät på Becca. Halvvägs in i halvleken lyckas vi komma upp lite i banan och krympa ytorna för Huskvarna. Strax före halvlek lyckas vi erövra bollen på vår planhalva och påbörjar snabbt en omställning. Den resulterar i att Jojjo kommer loss på högerkanten, innanför hänger Bella med. Jojjo lägger in bollen perfekt mot mitten. Bella kommer först till bollen mellan 2 backar. Utan tvekan drar hon till med vänstern strax utanför straffområdet och bollen går rätt upp i vänstra krysset, snyggt!

2:a halvlek börjar tyvärr som första. Vi hamnar lite på hälarna och de gör 3-1 omgående. Återigen lyckas vi stoppa dem högre upp i banan och hotar dem ibland med snabba omställningar. Efter ca 1 timmes spel går Amanda med i ett uppspel. Hon tar sig ända upp i straffområdet och frispelar Bella snett bakåt. Huskvarnas målvakt gör en fin räddning men Bella slår in egen retur och gör sitt 2:a mål i matchen, kul!! Vi är aldrig nära en kvittering och Huskvarna gör ytterligare ett mål och vinner rättvist med 4-2. Vi gör en klart godkänd insats. Det är ingen som sticker ut extra i matchen utan samtliga gör ett godkänt jobb. Kul för ”Harry” att stänka dit 2 baljor. Nu är vi igång och det känns underbart! Rock on!

Skribent: Pelle
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info