Hoppa till sidans innehåll

Förlust i målrik match

21 APR 2013 23:42
Efter vinst förra helgen mot Österkorsberga/Landsbro väntade en träningsmatch mot Växjö FF på bortaplan Det blev en svängig och öppen match med många mål. Växjö gick vinnande ur striden med ett sent segermål till 5-4.
  • Uppdaterad: 04 JAN 2016 20:48

Vi inledde denna match med mål i första anfallet efter ett fint inlägg från Elof och som Jojjo var först på. Matchen fortsatte sedan i ett högt tempo och efter 10 min fick Växjö straff. Detta efter en sammanstöttning i straffområdet efter ett misstänkt offside läge.

Kort därpå gör Växjö även 2-1. Växjö trummar på och gör även 3-1. Vi har svårt att hålla i bollen och får mest jaga. I slutet av halvleken jämnar vi ut spelet och kan reducera till 2-3  efter ett nytt fint inlägg på marken från Elof som Jojjo sätter vid 1:a stolpen.

2:a halvlek är likadan med böljande spel och stundtals lite för mycket fotbollstennis med många luftpastejer. Växjö ökar tidigt på till en 4-2 ledning men vi ger inte upp! Skönspelet läggs åt sidan och blåstället åker på. Vi kämpar och sliter för att få kontroll på bollen. Med lite tur reducerar Elof med ett inlägg som går rakt i mål. Det ger ny energi och vi skapar lite press mot Växjö och de tvingas att bara slå ifrån sig bollen.

4-4 sätter Jonna efter att lyckats gräva fram bollen i straffområdet och avsluta med ett distinkt skott. Ca 10 min från slutet har Lollo en boll i stolpen efter ett skott långt utifrån. I slutet har vi även 3 hörnor på raken utan resultat. Så lite snöpligt känns det när Växjö 1 min innan slutet sätter 5-4 efter lite missflyt med studsar och motlägg.

Vi gör en klart godkänd match och gör man 4 mål i en match borde man vinna men Växjö var väldigt giftiga i sitt anfallsspel. Extra plus till Lollo som debuterade i backlinjen och visade stor pondus i sitt spel. Även 2-målsskytten Jojjo ska ha beröm för sina fina löpningar i anfallet och sitt försvarsspel i 1:a fasen. Som sagt inget skönspel men en riktigt bra genomkörare!

Skribent: Per Elofsson
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info