Hoppa till sidans innehåll

Fortfarande obesegrade

30 MAJ 2019 23:33
Seriefinalen mot Tjust slutade oavgjort 1-1 (0-1). Vi gör på det stora hela en bra match och är fortfarande obesegrade som nykomlingar.
  • Skapad: 30 MAJ 2019 23:33

Idag var det en riktig fotbollsfest på Skogsvallen som började med att herrarna vann tredje raka, bra jobbat och stort grattis! 

Strax efter herrmatchen var det dags för vår seriefinal mot Tjust IF FF som vunnit sina inledande fem matcher komfortabelt. Det kändes redan på samlingen inför matchen att det var en tuff match som väntade, bra fokus och bestämda tjejer. 

 

Det var svåra förhållanden idag, otroligt blåsigt, värre än vanligt och då brukar det som bekant alltid blåsa mycket på Vallen. 

 

Matchen startade med mycket dueller på mitten och få målchanser, lite tuppfäktning där lagen kände på varandra. Tjust hade medvind i första halvlek och det hade betydelse helt klart, vi hade svårt att få fast bollen i anfall och bollen kom hela tiden djupt ner i vår planhalva. Tjust har några riktigt farliga lägen men vi jobbar bra i försvar över hela banan och har även vi en hel del bra lägen att ta ledningen. Ett bolltapp på mitten i slutet av första halvlek ger Tjust en omställning som slutar med en straffspark, domaren gör bedömningen att fällningen sker i straffområdet, känslan är att det lika gärna kunde varit frispark men men. Straffen är bra slagen och går i mål även om Ellen är nära att ta den. Tjust tar över matchen lite i slutet av halvleken men inga stora chanser skapas. 

 

Andra halvlek börjar lite som första med ställningskrig men nu är vinden i ryggen för oss och vi får därför lite längre anfall, vi skapar en del lägen men har inte riktigt den rätta skärpan i avgörande läget. Vi fortsätter att kriga och flyttar fram positionerna mer och mer för att få till en kvittering. Tjust har några riktiga kvalitetsspelare som skapar några lägen emellanåt men backlinjen gör ett bra jobb och dom gångerna de blir överspelade har vi Ellen i målet som gör en grym match.

Efter lite taktiska justeringar så satsar vi på att gå för poäng sista tjugo, vi flyttar fram folk och trycker tillbaka Tjust, det ger utdelning, med tio minuter kvar tar Liza ett lurigt skott från distans som letar sig i bortre burgaveln, kvitterat. Sista tio blir det chansutbyte och två lag som går för seger. Matchen blåses av efter lite tillägg och det är två lag som bjudit upp till en bra och sevärd match som troligen är nöjda med varsin poäng. 

 

Hela laget gör en bra insats mot ett bra Tjust i svåra förhållanden, konditori Princess brödkasse till bästa spelare i hemmalaget gick välförtjänt till Ellen Sjösten som gjorde en stor match i målet och lagets interna pris i form av hat of honour gick till Tova Lundman som även hon gjorde en stark match. 

 

Nu stundar derby mot Eksjö B på söndag och det gäller att ladda om batterierna tills dess.

 

Vi är fortfarande obesegrade som nykomling och behöver verkligen inte be om ursäkt för det, det finns otrolig vilja, kunskap och pannben i laget. 

Kul att det kom så mycket publik idag, hoppas ni gillade det ni såg och och att vi se på söndag, alla till vallen!

Skribent: Uffe Foto: Nina
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info