Hoppa till sidans innehåll
Frida Bremer, 21-årig målfarlig anfallare i Nässjö FF, opererade sitt knä för drygt en månad sedan. Nu hoppas hon på snabbare rehabilitering i Asien.

Frida hoppas att Asienresan ger snabb rehabilitering

18 NOV 2015 22:20
Måldrottningen Frida Bremer ser i dag optimistiskt på sin fotbollsframtid, trots att hon slet av korsbandet i Tranås den 5 september i derbyt mot TFF och opererades den 15 oktober,
  • Skapad: 18 NOV 2015 22:20

Nu har den 21-åriga anfallsstjärnan i NFF, med division 1-meriter med lag både i Norrköping och Örebro, slängt kryckorna och åker nästa vecka på långsemester till Asien med början i Thailand.

-          Jag ska bara ta det lugnt, vila och rehabilitera mig. Resan var bestämd sedan långt tidigare och utan avbeställningsskydd. Så jag är nästan ”tvingad” att åka eftersom det inte går att skjuta fram resan. Inte visste jag att det skulle bli som ganska nyopererad.

De elva stygnen är borta och när Frida visar upp sitt knä ser det i alla fall på ytan riktigt bra ut. Hon håller också med att det känns bra i det opererade knäet utan behov av kryckor.

 

DSC_0435_red

På ytan ser knäet riktigt snyggt ut i dag när de elva stygnen är bortplockade. Frida tycker också det känns bra

 

-          Sex till nio månader efter operationen är det sagt jag får räkna med innan det kan vara aktuellt med matchspel. Men vid första besöket i Eksjö sa läkaren där att jag bara stukat knäet och skulle vara tillbaka igen inom 3-4 dagar. Då blev jag glad, men hade mina onda aningar om att det inte var rätt diagnos ställd, berättar Frida.

Elva mål på tio matcher

Pappa Mikael, lagledare i damlaget, ringde ortopedläkaren Lars-Göran Hassel på Ryhov i Jönköping, som konstaterade att korsbandet var av.

Frida som aldrig tidigare varit skadad, mer än att ha missat någon enstaka match. I fjol gjorde hon elva mål på tio matcher - med tröjnummer 11.

Hon har hoppat på kryckor i fem veckor innan det för några dagar sedan var dags att lägga dem på hyllan.

-          Jag tror att värme och bad, plus lite cykelåkning, kan vara bra rehabilitering för mig. Jag ska åka runt i Asien under cirka två månader. Det är ännu inte bestämt när jag kommer hem.

Gott om knäskador hos damerna

Nässjö FF:s damer har under de senaste åren råkat ut för sex tuffa knäskador. Två av tjejerna Johanna Ekenstierna, 20 och Filippa Tampio, 18, har drabbats två gånger om. Amanda Holm råkade ut för knäskada för tio månader sedan och även fått bakslag med en ny operation. Frida blev den sjätte knäskadan i laget. Samtliga fyra tjejer är fast beslutna att komma tillbaka igen på fotbollsplanen.

Svenska Fotbollsförbundets speciella träning för damer, den så kallade knäskadekontrollen, för att bygga upp musklerna runt knäna med övningar, praktiseras nu av NFF.

-          Om smällen kommer som i Tranås, då TFF-spelaren satsade hårt från sidan på mig, så hjälper inga förbyggande träningsövningar. Jag kände direkt att något allvarligt hade hänt då det knäckte till och gav stor smärta, vår tränare Pelle Elofsson fick bära mig av från planen, påpekar Frida.

Frida som var inne på sin andra säsong nu i sin moderklubb NFF sedan hon kom tillbaka från collegefotboll i USA, där hon under sin enda säsong där borta gjorde 23 mål.

Åtta nya spelare testas

Trots att Nässjö FF förmodligen kommer sakna sin bästa spelare under hela våren, tror både Frida och tränare Pelle Elofsson på en plats i toppstriden. Åtta nya spelare testas. Frågan är hur många av dessa som till slut ansluter till Nässjö FF.

Lag i tvåan har dragit sig ur, vilket har gett bland annat Eksjö en friplats i tvåan som också klubben tackat ja till. En friplats i tvåan lär också Vetlanda ha erbjudits.

-          Det kan bli många derbyn i tvåan nästa år för oss. Eftersom seriesystemet ska göras om till året efter och tvåan ska bli regional, betyder det att bara lag två till sex hänger kvar direkt. Lag sju till tio riskerar att åka ur, upplyser Elofsson.

Nässjö FF var tvåa för två år sedan och trea den här säsongen.

-          Ska vi kunna vara med och kämpa om förstaplatsen i år, tror jag vi måste ha tre riktigt bra nyförvärv, menar Frida.

Sju år tillsammans

Nässjö FF:s trogna ledarpar för damerna Pelle Elofsson/Mikael Bremer har nu kämpat med damerna i sju år tillsammans. Att få Frida långtidsskadad var förstås ett bakslag i satsningen uppåt.

-          Vi kommer absolut inte chansa med henne för tidigt. Jag är ganska säker på att hon kommer spela sin första match först efter sommaruppehållet, tror Pelle.

Kanske kan ändå varmare breddgrader den närmaste tiden betyda underverk i läkningsfasen för Frida. Det hoppas i alla fall den målfarliga anfallaren på just nu.

 

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info