Hoppa till sidans innehåll

Härlig poängvinst mot Ormaryd

31 AUG 2013 19:26
Sponsormatch, derbymatch och seriematch ”you name it”. Förväntningarna var många och höga inför mötet med Ormaryd hemma på Skogsvallen. Det blev en förhållandevis lugn tillställning med mycket spel på mittplan och med få klara målchanser som slutade 0-0.
  • Skapad: 31 AUG 2013 19:26

Ormaryd tog tag i spelet från början. Vi backade hem och lät dem rulla runt och slå sina långa bollar. De skapade inga heta målchanser trots 5-6 hörnor i 1:a halvlek. Efter 20-25 min börjar vi flytta fram våra positioner och ta lite mer offensiva initiativ. Det är också då som vi skapar 1:a halvleks hetaste målchans. Det är Elof som kommer runt på kanten och serverar Tove ett friläge framför mål. Hon har gott om tid men avslutet blir tyvärr lite stressat och Julia Göransson i OIF:s mål kan rädda bollen. Halvleken slutar 0-0 men vi känner att vi är med i matchen och kan hota OIF trots deras större bollinnehav.

 

I 2:a halvlek är matchbilden densamma. Ormaryd har mycket boll utan att hota oss. De lyfter in många långa bollar centralt som vi för det mesta har ganska god kontroll på. De skapar dock de 2 hetaste chanserna i 2:a halvlek. Först en frispark i ribban och sedan kommer de runt en gång på kanten och skapar ett friläge centralt men utan resultat, där hade vi lite tur! Vi sticker upp i några sporadiska anfall men lyckas inte skapa de riktigt heta målchanserna. Det beror en del på att vi inte vågar hålla i bollen och anfallen blev därmed lite för korta. Ju längre matchen gick ju mer fokuserade vi på att hålla nollan. När slutsignalen äntligen ljuder är det vi som jublar och det känns nästan som en vinst. Idag vinner vi 1 poäng som kan vara väldigt viktig i slutändan. Hela laget ska ha beröm för sin kämpainsats, särskilt försvarsmässigt. Lite av matchhjälte blev Becca i målet som gjorde ett par riktigt fina räddningar och i högsta grad såg till att vi fick oavgjort. Hon fick mycket riktigt pris som hemmalagets bästa spelare. Extra plus även till vårt mittlås med Fors & Amanda som hade koll på det mesta. Den här matchen gav oss stärkt självförtroende inför fortsättningen och det känns som att vi är på gång efter en lite jobbig inledning på höstsäsongen. Nästa helg väntar Westbo på bortplan. En ny härlig utmaning som vi ska tas oss an med samma vilja och attityd som mot OIF. Rock on!

Skribent: Pelle
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info