Hoppa till sidans innehåll
Inez Jovanovic, 17-årigt (fyller 18 i september) nyförvärv som vill spela mittback i Nässjö FF.

Inez lämnar Eksjö och gör nysatsning i Nässjö FF

21 APR 2016 20:59
17-åriga Eksjötjejen Inez Jovanovic lämnar hårdsatsande Eksjö Fotbolls damer för att själv satsa hos grannen och seriekonkurrenten Nässjö FF istället.
  • Skapad: 21 APR 2016 20:59

 -          Jag fick inte spela mittback i Eksjö och inte den speltid som jag önskade tidigare i år. Då är det bättre att pendla till Nässjö där jag känner många av spelarna som jag spelar innebandy med i Nässjö IBF, sa Izez när vi träffade henne precis innan kvällens träning började.

I morgon kväll på Skogsvallens konstgräs, inga av gräsplanerna på Skogsvallen är nämligen spelbara, är det seriepremiär för Nässjös damer i tvåan mot Mariebo B.

Man kan verkligen undra vad vår kommun gör för en förening som i dag har runt 800 aktiva spelare med alla ungdomar inräknade. Det är en smärre skandal att standarden på gräsplanerna i Nässjö är så pass svag i april månad och dessutom en A-plan som inte är värd namnet.

Pelles åttonde säsong hos damerna

Nässjö FF:s damtränare Per Elofsson går in på sin åttonde säsong som tränare för Nässjös damlag.

Han har sänkt målsättningen en aning från i fjol, då hans tjejer skulle vara med i absoluta toppstriden, till en plats bland de fyra i topp denna säsong.

Anledningen är förstås att några av de absoluta nyckelspelarna från fjolårslaget saknas, åtminstone under våren.

Målfarliga anfallaren Frida Bremer rehabiliteras för sin knäskada. Teoretiska chanser finns kanske att hon kan spela någon gång i höst, om det går riktigt bra med rehabiliteringen.

Chris Sjölin är mammaledig förmodligen större delen av seriesäsongen.

 Frida Nyberg och Amanda Elofsson är borta på långresa i Asien och väntas inte hem förrän i slutet av maj.

Dessutom har amerikanskan Allia Metzler åkt hem, Anna Frej gått till Eksjö och Tamara Kljacic flyttat till Umeå.

Gott om tjejer kommer underifrån

Under alla år som Pelle tränat laget har det pekat uppåt med NFF:s damer, frågan är om det inte planar ut något denna säsong.

-          Glädjande för oss är att det kommer så enormt mycket unga tjejer under damlaget. I dam och vårt U-lag har vi 25-27 tjejer, men A-truppen består av 17 spelare. Men vi har väldigt gott om 15-årstjejer där några en gång i veckan tränar med vårt U-lag, säger Pelle.

Inez tycker att Nässjös lag ser bra ut även den här säsongen. I fjol var ju Nässjö minst ett nummer större än hennes Eksjö. Frågan är hur det blir i år?

Eksjö har fått flera spelare från Ormaryd som spelade i ettan i fjol.

-          Vi måste självfallet tro på att vi kan besegra Eksjö i år också. För mig blir det förstås speciella matcher. Förhoppningsvis får jag spela mittback i Nässjö nu, säger Inez.

Emma följer också med till Nässjö

Hon har fått med sig en annan Eksjö-spelare till Nässjö i mittfältaren Emma Gunnarsson.

-          Vi åker till träningarna i Nässjö med Lotta Gunnarsson (den 44-årige rutinerade målvakten) som bor i Eksjö. Jag trivs jättebra här i Nässjö och har kommit in bra i gänget, påstår Inez.

NFF har också fått fler nyförvärv, som Antonia Estunger från Ormaryd, Malin Sjöberg, Landsbro och Johanna Petersson, Forserum.

 Emma Larsson, lagkptenen, som gör sin första seriematch för Nässjö i kväll.

Kaptenens första match i NFF

Lite av ett nyförvärv kan man kanske också säga att Emma Larsson blir i år. Den 27-åriga lagkaptenen som kom från Forserum i fjol men inte spelade någon match då hon istället väntade barn. Nu gör Emma sin allra första seriematch i NFF-tröjan i morgon kväll mot Mariebo.

-          Vi har fått in starka nyförvärv i laget. Malin Sjöberg är fortfarande skadad och kan inte spela i premiären. Det kan heller inte Johanna Ekenstierna som besväras av sjukdom. Vi ska ge Mariebo en tuff match som får ha med fyra bänkspelare från sitt division 1-lag, berättar Pelle.

Framtiden för Nässjös damfotboll ser onekligen ljus ut. Klubben bygger från grunden och plockar fram mängder av yngre tjejer från sin starka och stora ungdomsverksamhet.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info