Hoppa till sidans innehåll

Inga poäng mot Habo

19 AUG 2013 12:36
Vi möter ett piggt och välspelande Habo hemma på Skogsvallen. Vi hänger med hyggligt i 1:a och leder med 2-1 i halvtid. I 2:a tappar vi det mesta och Habo vänder matchen och vinner rättvist med 4-2.
  • Skapad: 19 AUG 2013 12:36

Vi inleder matchen strålande med bra aggressivitet och bra rörelse. Redan i 3:e minuten kommer Jonna i bra läge till höger strax innanför straffområdet. Hon drar bollen ribba in och det är riktigt snyggt. Tyvärr kvitterar Habo ganska omgående. Det blir ett missförstånd i försvaret och Habo snappar upp bollen och kan slå in den i öppet mål. Matchen jämnas ut efter detta och Habo börjar äta sig in i matchen. Vi åker på en del skador och måste stuva om laget lite. Detta gör att vi tappar lite i våra positioner och vårt spel låser sig. Vi lyckas inte hålla i bollen utan ger tillbaka den till motståndaren alltför lätt. Trots detta lyckas vi göra 2-1 strax innan halvtid. Det är Lovisa som gör sitt 1:a mål på pass från Becca, jättekul!

 

I 2:a fortsätter vi tyvärr i samma anda. Så fort vi ska gå till anfall så tappar vi bollen eller så lyfter vi långa bollar utan adress. Att hela tiden få jaga boll istället för att äga boll gör att vi blir trötta. 10 min in i 2:a halvlek avgörs matchen. Inom loppet av 2 minuter gör Habo 2-2 och 2-3. Efter detta går luften ur oss. Vi försöker gjuta nytt mod med lite positionsbyten men vi orkar inte vända matchbilden. Habo var det bättre laget idag. Det var ett helt annat Habo vi mötte nu än i våras. Sista kvarten chansar vi lite genom att flytta upp mer folk i anfallet och slå långa bollar. Det hjälper inte och istället rullar Habo in ytterligare en boll. Ingen höjde sig över mängden idag utan vi kan alla mycket bättre. Nu gäller det att ladda om batterierna och fokusera på nästa match mot Hovslätt borta. Då ska vi visa vad vi kan och ta vår första seger för hösten. Rock on!

Skribent: Pelle
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info