Hoppa till sidans innehåll

Knapp förlust i seriefinalen.

15 JUN 2014 23:33
Det var små tillfälligheter som avgjorde derbyt mot Ormaryd på TT-vallen. Matchen slutade med en bitter 0-1 förlust efter 0-0 i halvlek.
  • Skapad: 15 JUN 2014 23:33

Matchen började i ett rasande tempo. Det är vi som tog initiativet och ägde mer boll. Redan efter ca 5 min har Tilda chansen att ge oss en drömöppning. Hon får öppet läge vid OIF:s vänstra stolpe efter ett inlägg från höger men får tyvärr ingen ren träff på bollen. Nästa chans kommer på hörna efter ca 15 min när Lollo går upp och nickar men bollen stoppas på mållinjen och vi hinner inte dit. Efter 20 min får vi en allvarlig knäskada när Jojjo fastnar med sin högerfot i gräset i samband med en vändning. Mycket tråkigt för Jojjo som precis kommit tillbaka till denna säsong från en tidigare knäskada. Vi fortsätter dock att rulla boll och försöker ta oss igenom OIF:s defensiv men de stoppar oss skickligt. Vi skapar ingen mer riktigt het målchans innan halvtid och OIF är knappt i vårat straffområde. Det är vi som är det spelförande laget och OIF ägnar sig mer åt att försöka förstöra vårt passningsspel på mitten för att sedan slå långa bollar på sina tre toppar.

Andra halvlek inleds tyvärr väldigt olyckligt för oss. Direkt på avspark ska OIF dra iväg en långboll som från nära håll går rätt i ansiktet på Frida B. Hon hinner inte reagera eller skydda sig. Hon försöker spela vidare men 5 min senare går det inte och hon måste utgå. Ytterligare några minuter senare får Jonna utgå efter en armbåge i ansiktet utan åtgärd från domaren och hon tappar även linsen. Vi tvingas möblera om lite och får inte samma flyt i spelet som i första halvlek. Matchen blir nu mer en kamp med småfult spel och tröjdragningar. Vi tappar våran offensiv och får mer försvara oss mot deras långbollar. En ojämn bedömningsnivå gör också att vi blir frustrerade och tappar koncentrationen. I 63:e lyckas OIF tas sig igenom på vår högerkant och med ett fint inlägg mot bortre stolpen nickar man in 1-0. Efter deras ledningsmål försöker vi inte stressa utan istället jobba med att hitta tillbaka in i matchen. Vi lyckas inte och OIF stoppar oss effektivt på mitten. Sista 10:e flyttar vi upp folk i plan för att lyfta långt. Vi krigar och sliter men skapar bara några halvchanser i form av två nickar mot mål efter frispark och hörna. Matchen slutar 0-1.

Sett över hela matchen var vi värda minst oavgjort särskilt efter vår 1:a halvlek. I större delen av matchen var vi det spelförande laget medans OIF ägnade sig mer åt att förstöra vårt passningsspel. Ytterligare smolk i bägaren var Jojjos knäskada och att Frida B efter matchen fick uppsöka sjukhus och hjärnskakning konstaterades. Krya på er tjejer!

Hela laget ska ha mer än godkänt för sin insats och det är bara att bryta ihop och komma tillbaka. Ett extra plus förtjänar Amanda Holm och Chris Sjölin. Vi tar dem hemma i slutet av september!!! Rock on!

Skribent: Pelle
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info