Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Hedman

Missad kvalplats trots seger i kommunderbyt

01 OKT 2019 22:28
Tjejerna vann den svåra bortamatchen mot Äng/Fredriksdal i sista omgången med 2-1 men det räckte tyvärr inte till en kvalplats eftersom ÖIS/Vista samtidigt vann sin match med 6-3.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2019 22:28

Inför matchen mot Äng/Fredriksdal hade damerna kvalplatsen till div2 med ett plusmål. Kanske satt det i bakhuvudet när damerna stegade ut på Sjöavallen. Äng/Fredriksdal tog tag i taktpinnen direkt och pressade ner oss i banan. De skapar 5-6 hörnor innan 10 minuter gått och vi får inte grepp på dem när de hela tiden lyfter långa bollar mot vår backlinje.  Planen är väldigt mjuk och ojämn vilket bidrar till ett ganska chansartat spel och vi lyckas inte hålla i bollen utan får väldigt korta anfall. Detta och att det blir mer en brottningsmatch än fotboll gör oss frustrerade. Äng/Fredriksdal får matchen dit de vill och efter 32 minuter trycker de in 1-0. Efter detta lyckas vi ändå lugna ner oss lite och jämna ut spelet. Dahlis har ett skott i stolpen men i övrigt skapar vi inte så mycket.

Foto: Martin Hedman

I halvlek blir det en klassisk ‘hårtork’ från ledarsidan som tas emot på helt rätt sätt. Redan i inledningen av andra halvlek märker man skillnad på NFF-tjejerna. 1-1 kommer efter 3 minuter och det är Dahlis som är målskytt. Hon blir frispelad på högerkanten och alla väntar på ett inspel till en helt fri Delila men hon går på eget avslut och sätter bollen snyggt i målvaktens högra kryss. Nu är det vi som tar över matchen och nästan direkt efter kvitteringen skapar vi en dubbelchans tät framför mål men målvakten gör 2 bra räddningar och styr den sista i stolpen. En stund senare skjuter Tilda Robertsson en knallhård frispark i ribban.

Foto: Martin Hedman

I 72:a minuten gör Dahlis sitt 2:a mål efter att ha vänt runt sin försvarare strax utanför straffområdet och satt bollen otagbart vid målvaktens vänstra stolpe, snyggt! Samtidigt får vi rapporter om att ÖIS/Vista har vänt ett underläge mot Eksjö med 1-3 till 5-3. Vi har då samma målskillnad men ÖIS/Vista har kvalplatsen eftersom de gjort mer mål. Vi går ner på 3-backslinje och satsar framåt men lyckas inte få in något mer mål. Samtidigt ökar ÖIS/Vista på till 6-3 och kvalplatsen är definitivt deras. Surt att vara så nära men det är bara att gratulera ÖIS/Vista till kvalplatsen och önska dem lycka till! Andra halvlek är klart godkänd och vi gör allt vi kan men det räcker inte ända fram. Ingen utan möjligen Ellen Sjösten kommer undan med godkänt efter första halvlek. I andra är vi ett helt annat lag och gör en klart godkänd insats med ett extra plus till 2-målsskytten Tilda Dahlström.

Foto: Martin Hedman

Vi avslutar trots allt säsongen med en seger och slutar som nykomlingar på tredje plats. Det är mer än godkänt och vårt unga lag har växt under säsongen med många nya erfarenheter att ta med till nästa säsong. Forza NFF Dam!!!

Fler bilder

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info