Hoppa till sidans innehåll

NFF-damerna kom inte upp i normal nivå

30 APR 2016 22:56
Nässjö FF:s damer föll borta mot IFK Värnamos U-lag med 1-3 (0-2) efter en insats där NFF-tjejerna inte alls kom upp i samma nivå som förra fredagen då Mariebo besegrades hemma med 2-1.
  • Skapad: 30 APR 2016 22:56

Nässjö var egentligen inte alls med i kampen om poängen den här gången. Hamnade i andra halvlek under med 3-0 efter en kvart och då kändes det lite kört.

-          Det var väl egentligen bara sista kvarten som vi var bra, då vi också fick vårt mål och hade bud också på reducering 2-3. Vi gav aldrig upp och gjorde några byten och ommöbleringar inom laget i andra halvlek. Värnamos mål i första halvlek föregicks av misstag i vårt lag som gav dem snabba omställningar, sa NFF-tränaren Pelle Elofsson.

Nässjö var bättre i andra halvlek men tog som helhet inte den rätta kampen i matchen för att kunna slå ett så pass bra lag som Värnamo.

-          Om vi hade spelat som den sista kvarten under hela matchen, tror jag chansen hade varit riktig stor att besegra Värnamo i dag. Men vi saknade attityden från förra matchen under hela första halvlek, menade Elofsson.

Cupmöte i Forserum

I veckan, på onsdag får säkert Forserum sota för det här, då Nässjö lär vara revanschsugna när det vankas cupmöte på Trollevi. Sedan på lördag väntar match i tvåan på Skogsvallen i prestigemötet mot Tranås/Torpa.

Johanna Larsson gjorde Nässjös mål efter en hörna, men Nässjö var då lite väl sent ute för att få med sig poäng hem från Värnamo.

Antonia Estunger, som varit sjuk i veckan, spelade ändå och precis som i premiär var detta nyförvärv från Ormaryd riktigt bra som mittback. Emelie Åkerlund, som spelade ytterback i första halvlek och flyttades upp på mitten i andra, förtjänar också beröm.

Övriga spelare hos Nässjö kan bättre, samtidigt som Värnamos talangfulla lag var riktigt starkt. Men Nässjö gjorde motståndarna bra den här lördagseftermiddagen.

-          Som helhet var vi lite för mesiga i vårt spel och tog inte i som man måste i en seriematch. Vi hade ändå samma lag som i vår härliga premiärmatch mot Mariebo, men kom tyvärr inte upp i normal standard, vilket var tråkigt, tyckte Elofsson.

Mål, Nässjö: Johanna Larsson.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info