Hoppa till sidans innehåll
Övre fr vä: Immo Schultz, Fredrik Pettersson, Andreas Karlsson, Ida Rosell, Pelle Elofsson. Mitten fr vä: Emma Nyman, Tilda Engberg, Wilma Lindgren, Amanda Johansson Nedre fr vä: Hanna Jarnhammar, Claudia Schultz, Frida Nyberg, Liza Nilsson, Amanda Holm, Emma Larsson Främst: Lotta Gunnarsson

NFF-damerna tog hem sin andra raka cupseger

05 FEB 2017 21:07
Två cupvinster på raken har Nässjö FF:s damer nu tagit hem. I dag i Vrigstads cup så slog NFF-tjejerna nämligen Eksjö Fotboll i finalen. Det krävdes ett straffavgörande för att skilja lagen åt efter 0-0 vid full tid.
  • Uppdaterad: 05 FEB 2017 21:26

I detta straffavgörande klev målvakten Lotta Gunnarsson, som tog den sista straffen och Amanda Holm, som slog in Nässjös sista, fram som lite av matchhjältar hos Nässjö.

Givetvis fanns en hel del prestige med i finalmötet mot Eksjö eftersom detta lag den här säsongen försökt med att "värva sönder" Nässjö. Två av de tidigare NFF-spelare fanns med i Eksjös uppställning och det kändes förstås härligt för Nässjös lag att då kunna besegra en av vårens stora seriefavoriter i tvåan när det blir utomhusspel.

Nässjö FF vann rättvist

- Det var en väldigt rättvis seger vi tog dessutom. Vi hade flera fina målchanser och träffar i stolpar i finalen. Eksjö däremot skapade knappast något som de kunde fått mål på. Nu var det dessutom det rätta A-laget Eksjö kom med, det var det inte när vi vann Hyvelcupen i Bodafors. Därför kändes det förstås extra skönt att få slå dem i dag efter straffar, säger NFF-tränaren Pelle Elofsson.Emma Larsson fick dessutom pris som turneringens bäste spelare.

Pelle hyllar sitt kollektiv i denna cup där första matchen i gruppspelet under lördagens gruppspel förlorades mot Vrigstad med 0-1.

Därefter blev det två vinster mot Vetlanda United 1-0 och hela 8-0 mot FC Plitvice från Vaggeryd. Tack vare den sista stora segern  så vann NFF gruppen på bäst målkvot av tre lag på sex poäng. NFF slapp då favoriten Eksjö (gruppvinnare) också i slutspelsgruppen i dag där Hultsjö och Plitvice besegrades och det blev oavgjort mot Waggeryds IK.

Vann cupen för tre år sedan

I semifinalen ställdes Nässjö sedan mot Waggeryds IK lag 2 och vann med 1-0.

- Vi vann den här cupen i Vrigstad för tre år sedan och det kändes bra att få komma tillbaka och ta hem den  igen med finalvinst mot just Eksjö. Det är en härlig laginsats i cupen av våra tjejer, berömmer Elofsson.

Det här var den sista turneringen i futsal för Nässjös FF:s damer den här försäsongen. Till veckan som nu kommer är det meningen att tränarna Andreas Karlsson/Pelle Elofsson nu tar ut sina damer för utomhusträning, om vädrets makter tillåter det förstås.

Den 25 februari spelas den första träningsmatchen hemma mot Habo.

Fler heta derbyn att vänta

Nässjö FF och Eksjö Fotbolls damer hamnade efter många turer i höst och vinter till slut i samma division 2-serie. Vi kan nog vänta oss flera heta derbyn den här fotbollsäsongen mellan dessa grannklubbar, både på Skogsvallen och Ränneborg. Även om Eksjö blir favoriter, vill säkert Nässjö FF visa att det inte går att värva sönder ett damlag i Nässjö som det finns massor av lagmoral i.

Det ger cupen i Vrigstad i helgen sannerligen en fingervisning om.

Stort grattis NFF-tjejer till andra raka cupguldet!

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info