Hoppa till sidans innehåll

NFF – Eksjö 4-3

13 JUN 2014 00:18
På ett stekhett Skogsvallen tar vi emot grannen Eksjö i ett derby. Vi vinner rättvist med 4-3 efter 2-0 i halvlek.
  • Skapad: 13 JUN 2014 00:18

Matchen är ganska jämn i starten. Eksjö satsar ofta på långa bollar mot sin snabba 11:a och vi får hela tiden vara vaksamma på detta. Efter 14 min skapar vi första riktiga chansen. Tilda bryter in från vänster och skjuter tät över ribban. I 17:e min ser vi ett fint samarbete mellan Amanda Holm och Frida Bremer. De väggspelar sig in i straffområdet och det är Amanda som är sist på bollen och styr den stolpe in till 1-0. Vi kontrollerar matchen ganska väl utan att imponera. I 30:e min kommer matchens snyggaste anfall. Det är återigen ett väggspel mellan Amanda Holm och Frida Bremer som bäddar för en frispelning av Frida Nyberg. Hon blir helt ren framför mål men Eksjö:s målvakt gör en fin räddning. 2-0 kommer strax innan halvtid efter matchen snyggaste sologenombrott. Det är Lollo som på egen hand med skicklighet och järnvilja rundar ett antal Eksjöspelare. Hon tar sig från sin vänsterbacksplats ända ner och in i Eksjös straffområde där hon snyggt rullar in bollen i mål.

 

I början på 2:a halvlek redan efter 2 min gör vi 3-0 på hörna. Det är Saga som nickar in den vid bortre stolpen efter en skarv. Efter detta tappar vi fokus och det känns som vi tror att vi ska vinna lätt. Vi slarvar och gör inte vårt jobb. En kvart in i 2:a så reducerar Eksjö. Vi bjuder in dem i matchen. Strax efter får vi en huvudskada och tvingas möblera om lite. Vi hittar inte våra positioner och Eksjö reducerar till 2-3 med ca 20 min kvar. Till slut får vi lite bättre ordning på våra positioner och Eksjö är egentligen aldrig nära att kvittera. Saga gör sedan 4-2 med ca 10 min kvar efter att påpassligt varit framme och tagit hand om en 2:a boll efter hörna och placerat den vid vänsterstolpen. Eksjö reducerar ytterligare en gång efter slarv i vårt försvar men domaren blåser sedan av matchen på avspark.

Vi gör ingen bra match men tar 3 viktiga poäng och behåller serieledningen!!! Vi kan mycket bättre och det måste vi visa i seriefinalen mot Ormaryd på lördag. Ingen höjer sig över mängden utan alla måste jobba hårdare och behålla fokus matchen igenom. Nu laddar vi för en härlig seriefinal på TT-vallen där vi har allt att vinna och inget att förlora. Rock on!

Skribent: Per Elofsson
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info