Hoppa till sidans innehåll

NFF:s damer nöjde sig med en match i helgen

03 APR 2016 23:15
Nässjö FF:s damer skulle ha spelat två träningsmatcher i helgen var det meningen, men det blev bara en till slut.
  • Skapad: 03 APR 2016 23:15

Lördagens match i Värnamo valde Nässjö FF att ringa återbud till på grund av att allt för många spelare saknades.

-          Vi hade fått möta deras starka division 1-lag med allt för många unga orutinerade tjejer i vårt lag. Det hade blivit för tufft för oss och  inte gett så mycket för varken  Värnamo eller oss själva. Vi var överens med Värnamo att ställa in, berättar NFF-tränaren Per Elofsson.

Men i eftermiddag på Skogsvallens konstgräs blev det match mot Mariebos andralag, vars förstalag spelar i ettan. Nässjö gjorde en fullt godkänd insats, trots att det blev förlust med 0-2 (0-0).

-          Vi hade många riktigt unga tjejer i laget i dag, vilka inte alls gjorde bort sig. Vi inledde riktigt bra i båda halvlekarna under den första kvarten men blev lite ängsliga när vi inte fick utdelning på grund av att anfallen inte blev tillräckligt långa, menar Elofsson.

Lotta tillbaka i målet

Lotta Gunnarsson i målet var tillbaka i match igen efter sin hjärnskakning och var riktigt bra med flera vassa räddningar. Även Malin Dahlström gjorde en stark insats som mittback.

NFF-tränaren Per Elofsson var nöjd med insatsen. Av den här matchen önskade han få vilja och attityd. Det fick han också av sina tjejer i eftermiddag. Även om det inte räckte till seger den här gången.

Möter Vetlanda Dam nästa gång

Nässjö har lite svårt att få till de där riktigt vassa målchanserna eftersom de sjunker lite för lågt i sitt spel och blir för korta framåt. Försvarsspelet fungerar bättre i nittio minuter. Men i anfallsspelet finns det en hel del att jobba på.

-          Att Mariebo vinner matchen med två måls marginal speglar matchbilden ganska väl. Men till seriespelet drar igång räknar vi med att ha skadade spelare tillbaka som inte kunde spela i dag.

Nässjö skulle kommande helg ha mött Borens IK, men detta lag fick en match i Östgötacupen. Så på lördag eftermiddag kommer istället Vetlanda Dam till Nässjö och möter NFF-damerna direkt efter att herrarna har möt Rimforsa i sitt genrep inför seriestarten i trean.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info