Hoppa till sidans innehåll
Nya ansikten i hos Nässjö FF:s damer till den här säsongen, nyförvärvet Josephine Petersson och Frederick Karlsson som ska lära NFF-damerna att springa rätt.

NFF:s damer tar hjälp av Frederick för att springa rätt

15 DEC 2015 21:54
Han är nyutbildad löparcoach på Bosön, IK Sisus 45-årige löparfantom Frederick Karlsson. Nu ska han ge Nässjö FF:s damlag ökad löpstyrka som fystränare en gång i veckan.
Det är ett nytt grepp som Nässjö FF tar för sina damer. Mycket i skadebyggande syfte eftersom flera tjejer i damlaget drabbats både av knäskador, plus problem med benhinnor. Dels så är det viktigt i dagens fotboll att springa mycket ute på planen.
  • Skapad: 15 DEC 2015 21:54

 

När NFFs dam och U-lag hade upptakt i kväll så var Frederick på plats och berättade om sitt upplägg. Med löpning i grupp kan man ha oerhört roligt, det vet Frederick som håller igång en löpargrupp i sin klubb Sisu där allt fler kvinnor har tillkommit.

-          Jag har själv spelat en gång i tiden i Nässjö FF, fast det är bra länge sedan. Det är viktigt att veta hur och varför man själv ska träna löpning som fotbollsspelare. Jag ska inte plåga er, men det kan kännas skönt att gå in i en smärta och veta att man kan gå ur den efter en stunds löpning. Det ger mental styrka, sa Frederick.

Test i fem kilometer

När han träffar NFF-tjejerna på första träningspasset ska varje tjej få springa allt vad de bara förmår i fem kilometer. Sedan utgår Frederick från varje individ hur han sedan ska gå vidare med råd och tips i deras fortsatta löpträning anpassad för fotboll. Råd och tips hur hållningen ska vara i löpningen och hur man ska äta innan ett träningspass, kommer NFF-tjejerna få lära sig också.

-          Ni ska veta tjejer vilken kapacitet vi knutit till vår klubb just för er. Han vet allt om hur löpträning ska bedrivas som ni kommer ha nytta av på fotbollsplanen, sa Nässjös FF:s högste damansvarige Christer Johansson.

Som berättade att Sportgruppen dam har haft mängder med träffar sedan säsongen tog slut i oktober för att skapa bästa möjliga förutsättningar för klubbens damer.

Ola byter herrar mot damer

Christer Johansson tror att damerna kan bära ett krav att nå topp 4 i tvåan kommande säsong. För utvecklingslaget i trean ska det handla först och främst om utveckling för att ta med sig in i framtiden och resultaten mer i andra hand.

Damlagets ledarstab är nu klar med de två tränarna Per Elofsson och Andreas Larsson, plus lagledaren Mikael Bremer. Ny målvaktstränare blir Ola Josefsson som slutar i herrlaget. Fystränare då Frederick Karlsson, som sjukvårdare och något av allt i allo finns Immo Schultz.

 Tränare för U-laget i trean blir Bian Strålman och Johan Iburg.

Josephine klar för NFF

Ett nyförvärv kunde också presenteras i kväll i Josephine Petersson, 24, från Forserums IF. En Bodaforstjej som numera bor i Nässjö och är en målfarlig innebandyspelare i Nässjös damlag.

-          Jag har spelat fotboll i Forserum de två senaste åren, innan dess både i Bodafors och Eksjö. Jag kan spela på alla platser i laget, helst kanske i anfallet. Men i Forserum fick jag även hoppa in som målvakt. Just nu är väl innebandy nummer ett för min del, men man vet aldrig när våren närmar sig. I Nässjö FF måste man satsa hårt för att ta en plats, sa Josephine.

Ljungby ny bekantskap

Närmast i helgen väntar DM-slutspel i futsal i Vimmerby för Nässjös damer, där man hoppas gå vidare till det regionala slutspelet. Den 2 januari spelas Swedbank Cup i Tranås och den 15 januari Södra cupen i Mjölby.

Det var en välfylld klubblokal i kväll med väldigt många fotbollsspelande tjejer. Ska man döma om uppslutningen på denna upptaktsträff måste framtiden se god ut för NFF:s damfotboll.

Nio lag innehåller den division 2-serie som Nässjö FF damer hamnat i tillsammans med Egnahem, Habo, Husqvarna FF, Eksjö, IFK Värnamo U, Mariebo B, Tranås/Torpa, plus nya Ljungby. Ormaryd som drog sig ur, då deras damlag lades ner, fick ersättas av just Ljungby som blir en ny bekantskap för NFF-tjejerna.

-          De sex första lagen är efter omläggningen till säsongen 2017 garanterade en plats i den regionala tvåan på tolv lag. Där sedan seriesegraren 2017 ska gå direkt upp i ettan.

Under påskhelgen är det bestämt att Nässjö FF:s damer åker på träningsläger till Danmark. Första träningsmatchen spelas borta mot Habo den 5 mars.

Spelschemat för seriespelet är ännu inte klart, men seriestarten i tvåan spelas helgen 23-24/4.

 

 

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info