Hoppa till sidans innehåll

Nässjö - Egnahem 2-2

10 JUN 2013 21:21
På en underbart grön matta och i soligt väder tog vi emot Egnahems BK på Skogsvallen. Matchen slutade 2-2 (2-2) och det kändes inte helt rättvist eftersom vi skapade betydligt fler klara målchanser speciellt i andra halvleken.
  • Skapad: 10 JUN 2013 21:21

Vi startade matchen väldigt piggt. Första klara målchansen kommer redan i 1:a minuten. 1-0 kommer efter ca 5 min. Det är Jonna som sätter dit den efter fint förarbete av Frida B. Vi fortsätter trumma på men utan att öka på målskörden. Efter ca 20 minuter så börjar Egnahem att ta för sig lite mer och vi backar hem för mycket och blir lite för passiva. Efter ca halvtimme rinner Egnahem igenom på vår vänsterkant. Det blir lite strul i straffområdet efter inlägget och de sätter dit 1-1. Nu tappar vi helt positionerna och avstånden mellan lagdelarna blir för långa. 1-2 kommer bara några minuter senare efter skott från långt håll där Filippa har solen i ögonen dessutom. Trots detta samlar vi ihop oss mot slutet av halvleken. 2-2 kommer efter att Frida B återigen gräver fram bollen och spelar den vidare till Tamara som lägger fram den lite och drar på ett ganska bra skott. Målvakten kan inte hålla bollen och Jonna är snabbt framme på returen. Hon lägger skickligt upp den i nättaket med vänstern från dålig vinkel. Riktigt bra och påpassligt gjort! Precis innan paus skapar vi en dubbelhörna och är väldigt nära att sätta 3-2 men målvakten gör en kanonräddning.

I andra halvleken fortsätter vi att skapa mängder av klara målchanser men den riktiga skärpan och den lilla turen fanns där inte idag. Vi får inte in bollen och det känns lite bittert att bara få med sig 1 poäng men så är det och det är målen som räknas. Hela laget gör en godkänd match utan att någon egentligen sticker ut. Jonna förtjänar dock ett extra plus för sina 2 mål och en bra arbetsinsats. Matchens ”brödkasse” gick till Frida Nyberg som visade stort hjärta för laget. På söndag väntar en ny viktig match mot Vetlanda borta. Då gäller det att sätta de målchanser vi skapar och plocka hem alla poängen! Rock on!

Skribent: Bengt-Olof Sandin
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info