Hoppa till sidans innehåll

Nässjö - Torpa AIS 1-1, Nässjö - Egnahem 0-4

08 MAR 2009 23:42
Två träningsmatcher på 2 dagar gav oss nyttig matchträning. Första matchen spelades på en snöblöt grusplan på skogsvallen. Match 2 i tipshallen med perfekta förhållanden.
  • Uppdaterad: 04 JAN 2016 20:48

Matchen på hemmaplan mot Torpa gav mersmak. Efter en nervös inledning och mål i baken vågade vi ta tag i spelet och hålla i bollen. Främst var det Milla som tog tag i bollen och såg till att vi fick lite spel i sidled och inte bara rakt fram. Yttermittfält och anfall fick mer boll att jobba med och vi skapade ett antal målchanser. Vi försökte med överflyttningar av laget både i försvarsspel och anfallsspel precis som vi övat på. I 2:a halvlek är vi det starkare laget och borde ha gjort mer än ett mål. Kul att se att vi hade ork till hela matchen trots tungt underlag. Stundtals kanske vi uppträdde lite oorganiserat men eftersom vi luftade många spelare och byte i olika positioner är det inte så konstigt. Extra kul var det att se våra 2 nyförfvärv från Flisby Noomie Johansson och My Andersson. Klart godkännt tjejer!!!
 
I andra matchen mötte vi ett bra lag i form av Egnahems BK som förra året åkte ur div 3. Underlaget i form av konstgräs var ovant för oss och bollen rullade väldigt fort. Vi hann inte riktigt med i början och de kunde snabbt ta ledningen. Vi fick jaga en hel del efter bollen men de skapade inga direkt heta chanser. En bit in i 1:a halvlek nickar dock EBK helt ostört in 2-0 på en hörna. Där har vi lite att jobba på när det gäller vårt närkampsspel.  Sedan har vi en bra period där vi skapar några halvchanser och får hålla i bollen lite. Slutet av 1:a börjar orken ta slut då tempot i denna match var högt och matchen från igår kändes i benen. De gör 3-0 strax innan paus och alla vill byta..... I 2:a halvlek strider vi tappert i försvaret och släpper bara in ett mål trots många tunga ben. Vi får inte igång något eget spel och har ibland svårt att komma ur första 1/3-delen av planen vilket gör att vi hela tiden får försvara oss. Extra plus till Julia Karlsson som visade bra spelförståelse i försvarsspelet. Även plus till Frida Bremer som visar en härlig inställning och aldrig ger sig. Dessa matcher mot väldigt bra motstånd är otroligt nyttiga för oss, då vi ser vad som krävs för att vi ska kunna spela det spel vi vill. Kul också att få spela i Tipshallen.

 

Skribent: Per Elofsson
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info