Hoppa till sidans innehåll
Antonia Estunger blev 2014 utsedd til höglandets bästa damfotbollsspelare. Nu har denna 19-åring bestämt sig för spel i Nässjö FF.

Nässjö FF har klart med en spelare från division 1

03 JAN 2016 20:33
En spelare från division 1 har bestämt sig för spel i Nässjö FF:s damlag. Det är 19-åriga försvarsspelaren Antonia Estunger som kommer hem från Färjestaden.
  • Skapad: 03 JAN 2016 20:33

2014 blev hon utsedd till höglandets bästa damspelare, När Ormaryd ramlade ur ettan 2015 så skrev hon på för division 1-laget Färjestaden.

-          Jag har studerat hela hösten på hälsovetenskapliga programmet i Kalmar, men hoppade av utbildningen. Jag insåg att det inte var det jag ville satsa på. Nu har jag flyttat hem till Malmbäck igen och har lite vikariejobb klart. Då passade spel i Nässjö FF bra för min del, sa Antonia i går kväll när NFF-damerna skulle ha inomhusträning.

Har redan debuterat i NFF

I lördags gjorde hon sin debut i NFF-tröjan i en inomhuscup i Tranås där Nässjö blev trea efter att ha slaget Vadstena 2 i matchen om tredje pris med 3-2.

-          Vi föll i semifinalen mot Tranås 1 med 0-1 efter att först ha vunnit vår grupp där lagen Mjölby och Sommen också ingick, berättar Antonia.

I kvartsfinalen gick NFF-tjejerna vidare efter att ha slagit Vadstena 1. Semifinalen mot Tranås var jämn och kunde lika gärna ha vunnits av Nässjö. Nu gick båda Tranås-lagen till final, där Tranås 1 vann med 3-0.

Tog chansen tidigt i Ormaryd

Till Ormaryd kom Antonia redan som 15-åring, via Fredriksdal, där hon spelade sedan 12-årsåldern efter att ha lämnat Malmbäcks flicklag.

-          Ormaryd har jag både fått spela mittback och ytterback. Jag är ganska öppen var jag vill spela i Nässjö FF. Det är tränarna som avgör var de vill ha mig. I Ormaryd fick jag rycka in som mittback när vår strateg där bak Pernilla Elardt blev skadad. Men jag spelar nog hellre ytterback.

Målet är spel i ettan

Antonias kompisar i Ormaryd valde många att spela för Nässjös seriekonkurrent Eksjö denna säsong. Men för Antonia passar NFF bättre när hon bor i Malmbäck.

-          Jag känner många i Nässjö FF sedan tidigare. Vi har gått på samma fotbollsgymnasium på Brinellskolan. Nässjö FF och Ormaryd hade för några säsonger sedan samarbetsavtal. Då spelade och tränade vissa NFF-tjejer hos oss i Ormaryd och en del av oss i Ormaryd spelade för NFF.

Några matcher inomhus innan jul blev det för Färjestaden innan Antonia flyttade hem igen. Hon har som målsättning att åter få spela i division 1, även om förra årets säsong med Ormaryd var kämpig och laget var i stort sett chanslöst i ettan.

-          Vi klarade inte av att tackla alla skador som vi drabbades av med den tunna trupp vi hade innan. Mot slutet av säsongen förstod jag att damfotbollen var i fara ute i Ormaryd och det är förstås sorgligt att den inte gick att rädda.

Kan bli fler nyförvärv

Nu får hon istället ladda om med Nässjö FF där träningsläger väntar i Danmark.

-          Jag har hört att vi åker på samma läger som herrarna. Det är förstås bra för att stärka klubbkänslan mellan herr- och damfotbollen i NFF.

Antonia Estunger är NFF:s damlags andra nyförvärv. Josephine Petersson, från Forserums IF, var det första.

-          Vi har fortfarande våra trevare ute efter något mer nyförvärv. Det är långt till seriestart ännu och jag hoppas vi får något mer nytillskott. Nu får vi glädjas över att ha fått ett så starkt nyförvärv som Antonia till vår klubb, säger NFF-tränaren Per Elofsson.

Thomas Holmqvist

 

 

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info