Hoppa till sidans innehåll

Nässjö F:s damer upp på tredje plats efter seger med 3-0

16 JUN 2015 23:09
Redan efter 24 minuters spel så hade Nässjö FF:s damer fått bra utdelning i kvällens match hemma mot Habo med ledning 3-0, vilket också blev slutresultatet i en ganska jämn tillställning. Nässjös tjejer var revanschsugna efter 0-6 senast mot serieled
  • Skapad: 16 JUN 2015 23:09

Tilda Engberg gjorde 1-0 redan efter tre minuter på frispelning av Frida Bremer. Emma Elofsson höll sig framme på ett inlägg från Emelie Åkerlund vid 2-0 och 3-0 nickade Emelie Åkerlund in efter en perfekt slagen hörna av Tilda Engberg.

Smakstart i matchen förstås, mot ett Habo som inte alls var dåligt och låg före NFF i tabellen innan med en match mer spelad.

Nässjö var mer effektiva än Habo denna kväll och rutinerade Lotta Gunnarsson i målet var hur säker som helst.

DSC_0026_red

 

Emma i dubbla roller

Emma Elofsson fick priset som bästa hemmaspelare, i första halvlek som slitstark mittfältare och i andra fick hon ersätta Chris Sjölin som mittback då Sjölin hade känning av ett ont knä.

-          Jag trivs väl kanske bättre både på mittfältet och som ytterback. Men det gick bra tycker jag ändå att spela ihop med 19-åriga lillasyster Amanda på den andra mittbacksplatsen, sa 21-åriga Emma efter matchen med en brödpåse i handen som bästa spelare i varje lag får.

Systrarna tillhörde absolut de främsta hemmaspelarna i kvällens match där hela NFF-laget fick tillbaka tryggheten i sitt spel igen efter storförlusten i Värnamo.

Hela försvaret ska ha klart godkänt med ytterbackarna Anna Freij och Louise ”Lollo” Andersson, plus Chris Sjölin i första halvlek som mittback.

NFF kan komma tvåa som i fjol

Värnamo lär inte tappa serieledningen i höst, men Nässjö är bara två poäng nu bakom Husqvarna FF som NFF spelade oavgjort mot på Skogsvallen.

-          Vi ska försöka besegra Egnahem borta nu också nästa vecka. Det var väldigt viktigt att vinna den här hemmamatchen nu och få tillbaka självförtroendet i laget, menar Emma.

Frida Bremer tror heller inte att Värnamo släpper ifrån sig sin serieledning, de är lite av en klass för sig i den här serien.

-          I nuläget är det inte så viktigt att prata placeringar, utan istället utveckla vårt spel hela tiden som vi kan ta med oss in i nästa säsong, menar Bremer.

Starkare damtvåa i år

Nässjö FF gick in i årets seriespel med målsättningen att vinna tvåan men just nu är det sju poäng upp till det obesegrade Värnamo. Det har varit en del upp och ner i år för Nässjös damer, samtidigt som serien är betydligt starkare än i fjol när Nässjö kom tvåa efter seriesegrande Ormaryd.

Nässjö har också fått undvara flera spelare som de räknat med denna säsong. Två viktiga mittfältare i Amanda Holm korsbandskada och gravida Emma Larsson har inte spelat en enda match. Inte heller Johanna Ekenstierna, också korsbandsskadad.

Johanna kunde inte spela

På måndagskvällens träning fick också duktiga Johanna Larsson kliva av och kunde inte spela i dag.

-          Vi gör ingen höjdarmatch mot Habo, men med tanke på omständigheterna är det starkt av tjejerna att kämpa till sig segern och hålla nollan. Habo, som är ett spelande lag, är helt klart så bra att de bör ta en plats på den övre halvan av tabellen. Den här segern stärker oss absolut inför kommande matcher, anser NFF-tränaren Pelle Elofsson.

Den senaste tiden har heller inte Nässjö FF haft alla spelare på träning eftersom det varit studenttider.

Nässjö hade i andra halvlek chans också till 4-0, men det hade nog varit allt för bra. Habo var inte ofarligt och det är tryggt för Nässjö att ha en målvakt som Lotta Gunnarsson att lita på. Det gör att försvarsspelarna agerar med större pondus och säkerhet.

Mål, Nässjö: Tilda Engberg, Emma Elofsson, Emelie Åkerlund.

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info