Hoppa till sidans innehåll

Nässjös damer gjorde som herrarna i Danmark

28 MAR 2016 10:44
Precis som herrlaget så lyckades Nässjö FF:s damlag i sin match under träningslägret i Danmark vinna med 3-1 (2-0) mot det danska damlaget från Ringköbing.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:31

NFF:s damer hade fyra träningspass i benen innan matchstart och eftersom det hade regnat hela påskdagens förmiddag så blev det en lerig och tung plan som Nässjös tjejer fick spela på.

- Vi hade i alla fall uppehållsväder under matchens gång och använde oss av sjutton spelare. Det var bara två i vår trupp på lägret i Danmark som inte kunde vara med på grund av skador, berättar NF-tränaren Per Elofsson.

Antonia lyfter Nässjö

Nässjö gjorde en riktigt bra första halvlek där nyförvärvet från Ormaryd Antonia Estunger svarade för en mycket stark första halvlek (spelade inte i andra) som mittback och visade att hon blir ett lyft för Nässjös damlag.  Antonia gav Nässjö ledningen i matchen. 

Tilda Engberg, som gjorde det andra målet, på mittfältet, ska också ha stort beröm.

- Jag tycker allt att vi borde ha vunnit större. Det var närmare fler mål för oss än att våra motståndare skulle ha gjort sitt andra mål. Kanske 5-1 hade speglat matchen bättre, tyckte Elofsson.

Två startspelare fanns hemma

Damerna fick där med en fin avslutning på lägret på Jylland på Påskdagens eftermiddag innan hemresan på måndagen. Herrspelarna fanns på plats och stöttade laget från läktarplats precis som damerna gjorde på påskafton när herrlag också vann med 3-1 mot ett danskt lag.

- Det var ett bra träningsläger i sin helhet. Att det inte var kanonväder utan blåst och ganska kallt när vi spelade vår match, är förstås inget vi kan göra något åt utan fick gilla läget. Till helgen möter vi nu Värnamo på lördag och Mariebo b på söndag. Vi tar steg i rätt riktning för varje match och börjar få ihop pusselbitarna.

Elofsson saknade två tjejer på lägret, målvakten Lotta Gunnarsson som var hemma efter sin hjärnskakning förra helgen när Nässjö mötte Vimmerby i Jönköping. Lotta lär vara tillbaka snart på träningen igen. Även nyförvärvet från Landsbro Malin Sjöberg saknades i Danmark. 

Två spelare som förstås bör vara givna spelare i startelvan till seriespelet drar igång.

Det danska laget reducerade i andra halvlek till 1-2, men var aldrig nära en kvittering. Nässjö ägde den här matchen och kunde som sagt vunnit med ännu större siffror efter att Johanna Larsson gjort 3-1 i andra halvlek.

Mål, Nässjö: Antonia Estunger, Tilda Engberg, Johanna Larsson.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info