Hoppa till sidans innehåll

Ny uddamålsförlust

27 MAJ 2013 23:20
Vi gör en riktigt bra match hemma mot serieledande Westbo. Trots det inkasserar vi ytterligare en uddamålsförlust med 2-3 efter 1-2 i halvtid.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:30

På en något regntung gräsmatta på skogsvallen startar vi matchen ganska bra. Vi hittar våra positioner och försöker rulla boll. När så Westbo tidigt tar ledningen på en luftpastej som seglar in strax under ribban så känns det lite snopet. Vi tappar den fina inledningen och Westbo tar över matchen och skapar press mot vårt mål. Efter 20 min slår man en hörna som skruvar sig nära in mot vårt mål och efter lite flipperspel slår vi in bollen i egen bur. Bara 2 minuter senare tar vi oss in i matchen igen när Jonna reducerar till 1-2. Hon får en djupledsboll av Tilda tror jag och fri med målvakten rullar hon iskallt in den. I 2:a försöker vi jaga en kvittering genom att flytta upp lite i våra positioner. Westbo är dock väldigt fysiskt starka och kontrollerar oss ganska väl. Trots det har vi en del chanser som vi borde ha hanterat bättre. 10 minuter före full tid så gör Westbo 3-1. Återigen reducerar vi omgående. Det är Jonna som jobbar stenhårt i straffområdet och lyckas sätta Jojjo i läge nära mål och hon gör 2-3. Inga mer mål och det blir åter en hedersvärd uddamålsförlust, tredje raka...

 

Vad vi måste lära oss från denna match är hur vi ska värdera vårt spel i sista tredjedelen. Allt för många gånger väljer vi fel alternativ när vi kommer i läge. Passar när vi borde gått själva och går själva istället för att passa. Det handlar också om erfarenhet som vi skaffar oss för varje match och som kommer att hjälpa oss att ta rätt beslut i framtiden. Åter godkänt för hela laget med ett extra plus till Tilda som var bra framåt och styrde många anfall från sin kant.

 

Efter att ha spelat 6 matcher på 18 dagar har vi nu en hel vecka till nästa match mot Tranås borta. Då gäller det åter att vara på tårna och jobba hårt för att vinna. Rock on!

Skribent: Per Elofsson
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info