Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort för U-laget mot Bankeryd

19 MAJ 2016 13:24
Vi möter Bankeryd borta och åker ditt med ett lag som känner varandra men som kanske inte är samspelta.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2016 13:32

Vi startar i ett kanonbra tempo och låter inte Bankeryd låna boll överhuvudtaget i den första halvtimmen. Vi spelar runt bollen, vi anfaller på kanterna med ett enastående bra passningsspel med allt var det innebär. Claudia gör ett kanonjobb från sin backplats på högerkanten, bryter, täcker och jobbar verkligen för laget. Amanda tar ett ansvar som defensiv mittfältare. Jojo vinner alla löpdueller med ett jättebra försvarsspel med Malin centralt och Robertsson på vänsterkanten.

Snopet och plötsligt kommer de igenom på ett instick som säkerligen är två meter offside, hon går runt och placerar bollen i mål. Då står klockan på 33minuter men inte bromsar vi för det. Vi ångar på i stor stil med avslut, hörnor och frisparkar men deras målvakt vill inte släppa förbi någon boll.
I 44:e minuten får Amanda på ett slirigt skott mot målvaktens högra hörn som hon inte kan hålla  emot. Vi går till halvtid med 1-1 och mersmak.

Andra starta precis som första med många bra kombinationer både centralt och mycket på våran högerkant. Liza jobbar på där som en …(Zlatan  släpper boll när det passar :) )
Det avslutas centralt och från kanterna med bra inlägg. Vi är hungriga och vill få in bollen i mål och det blir till slut Jonna som är framme i 68 minuten och gör 2-1. Vi fortsätter att trycka på och vill få ett avgörande. Inlägg från Liza som målvakten går ut på och drar ner Hanna. Hon har gjort ett kanonjobb genom hela matchen, stark i kroppen och som inte lägger fingrarna emellan. Det ger oss en straff i 70:e minuten men det vill sig inte. Den slås över ribban med ca 5 meter :)
Matchen fortsätter med ett mer böljande spel. Bankeryd får till en frispark på våran högra sida. Det blir ett långt ilägg som går på bortre stolpen och rakt i mål till 2-2 med ca 7-8 minuter kvar av matchen. Vi flyttar upp och pressar på. Det ger en frispark på vänsterkanten som Amanda drar på gräset genom två  lag men varken vi eller motståndarna får träff på bollen som slinker förbi målvaktens högra stolpe. Där var det punkt och slut på referatet! :) Matchen slutar 2-2 inte rättvist med sådan är fotbollen.

Skribent: Bian Strålman
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info