Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort premiärderby i 3:an

25 APR 2016 13:01
I ymnigt snöfall spelades söndagens säsongspremiär i damernas division 3 och som extra krydda ett bortaderby mot Fredriksdal/Äng.
  • Skapad: 25 APR 2016 13:01

Säsongspremiären spelades ute i Äng på en trång och ojämn försäsongsplan där vädrets makter inte heller gav förutsättningar till något skönspel . Stora delar av andra halvlek spelades i ymnigt snöfall (!).

Nässjö FF matchar i år ett ungt U-lag i division 3 och dagens trupp innehöll sju 16-åringar och ett par spelare som gjorde sin absolut första seniormatch. Lite smånervöst på sina håll.

Vi visar dock redan första minuterna att vi är taggade inför dagens uppgift. Vi vinner mycket boll på mittfältet och spelar stabilt försvarsspel. Samtidigt ger vi vår trio längst fram (Jonna, Claudia, Wilma) flera bra löpbollar att jobba med i djupled. I 6:e minuten tar vi ledningen genom ett långskott från Lollo som hemmalagets målvakt inte har en chans på. Första 30 min gör vi mycket bra även om vi har svårt att spela vårt spel på en trång och dålig plan. Vi försöker istället utnyttja Jonna och Jossan som centrala targets med tidiga passningar samt vår speed på kanterna. Vi har ett par bra frilägen och bra fasta situationer att utöka ledningen på. Men efter en halvtimme tappar vi lite av vårt spel, delvis på grund av att vi tvingas göra en hel del byten och positionsförändringar. Till råga på allt får Fredriksdal/Äng en högst tveksam straff som de kvitterar på. Vi biter dock ihop och fortsätter att fightas. Vi är starka på fasta situationer under hela matchen och i 42:a matchminuten slår Emelie en frispark på offensiv planhalva till Claudia som nickar in ledningsmålet. Vi går till halvtidsvila med ledning 2-1.

Vi inleder andra halvlek ganska bra men efter 75 minuter tvingas Lollo kliva av p.g.a. skada och vi sätter ner Tilda som mittback jämte Emelie. Vi tappar taktpinnen, förlorar många andrabollar på mitten och Fredriksdal/Äng pressar oss hårt under andra delen av andra halvlek. Inte helt oväntat kommer kvitteringen i 77:e minuten. Båda lagen har flera bra lägen att avgöra matchen där både Jonna och Claudia har frilägen med chans att bli match-hjälte. Men säsongspremiären slutar oavgjort 2-2. 

Sammantaget över 90 minuter konstaterar vi att ett oavgjort resultat är rättvist. Vi är i ledning i drygt 65 minuter av matchen men orkar inte riktigt knyta ihop säcken och släpper in Fredriksdal i matchen. Och väl insläppta i matchen pressar de oss hårt. I andra halvlek är hemmalaget klart tyngre än oss och här skiner det igenom att vi har en ung och oerfaren trupp. Men vi bygger för framtiden och hela laget visar fantastisk moral, krigar i varje situation och en ”pinne” borta i ett premiärderby ger mersmak!

Bra jobbat tjejer!!!!!

Skribent: Johan Iburg
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info