Hoppa till sidans innehåll

Premiärseger borta mot Habo

12 MAJ 2013 00:27
Så var det äntligen seriepremiär och som den slutade! Vi bärgar 3 poäng i en av de på pappret svåraste bortamatchen. Vi besegrar helt rättvist Habo med 2-0 efter 0-0 i halvtid.
  • Skapad: 12 MAJ 2013 00:27

Vi inleder matchen starkt och har redan efter några minuter första klara målchansen. Vi fortsätter att anfalla och pressa tillbaka Habo med bra aggressivitet och bra rörelse. Efter en halvtimmes spel har vi haft 5 st kvalificerade målchanser och borde gjort minst två mål. Som så många gånger förr när man inte får utdelning på sina chanser blir man lite frusterad och vips försvinner spelet. Sista kvarten i 1:a halvlek tar Habo över och vi börjar stressa. Vi tappar positioner och gör det svårt för oss med dåligt passningsspel. Habo skapar en del resultatlösa hörnor och har precis innan halvtid ett friläge i högerläge men bollen går strax utanför Emelies högra stolpe. Halvtidspausen kommer lägligt och vi får en chans att prata ihop oss. Vi bestämmer oss för att trycka ihop laget mer i försvarsspelet för att lättare kunna ge understöd till varandra.

 

I inledningen av 2:a börjar vi lite försiktigt men tar sedan tag i taktpinnen. Vi känns lite hetare än Habo och det känns som att de börjar bli rädda för att förlora. Ca 20 min in i 2:a så kommer då vårt första mål i div2. Det är Elof som kommer runt på högerkanten efter fint förarbete av Frida B. Inlägget tar på en Habo-spelare och sedan är Jonna på rätt plats med sin tå och petar in 1-0! Vi fortsätter att trumma på och 5 minuter senare kommer 2:an också. Återigen är det Elof som slår ett inlägg som går över alla och på bortre stolpen dyker Tilda upp. Hon drar upp bollen i nättaket, helt otagbart och oerhört snyggt!! Sista 15 min bevakar vi bara vår ledning och det är aldrig någon fara. Vi vinner rättvist med 2-0 och tar 3 friska poäng i seriepremiären. Hela laget ska ha ”med beröm godkänt” för sin insats. Detta var ett kvitto på att vi ligger väl till i våra förberedelser som nykomlingar i div2.  Några extra plus måste dock delas ut. Det första går till Emelie i målet som tillsammans med sin backlinje stoppade alla Habos anfall. Nästa plus går till Frida B som långa stunder sysselsatte hela Habos backlinje och skapade stora ytor för sina lagkompisar. Sista pluset får Tamara för sitt fina defensiva spel på mittfältet och hon erhåller också priset som bortalagets bästa spelare.

 

Nu kommer matcherna tät eftersom vi har 2 uppskjutna. Den 1:a uppskjutna matchen mot Taberg spelas borta nu på onsdag 15/5. Vi ser fram emot den matchen och vet att vi måste jobba stenhårt igen för att nå framgång. Rock on!

Skribent: Per Elofsson
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info