Hoppa till sidans innehåll

Sanslös vändning gav 3 poäng

04 MAJ 2014 23:22
Andra seriematchen för säsongen spelades borta mot Hultsfred. Vi var helt under isen i 1:a halvlek och Hultsfred ledde med 3-0 i halvtid. I 2:a halvlek lyckades vi svara för en helt otrolig vändning och vinner med 4-3, sanslöst!!
  • Skapad: 04 MAJ 2014 23:22

Vi började matchen trögt. Hultsfred var piggare och hade en mycket hetare vilja direkt från början. Redan efter 4 min trycker man in en hörna där vi uppträder väldigt passivt. Vi vaknar inte av detta utan fortsätter att spela viljelöst. Tempot var lågt och benen såg sega ut. Vi var inte ens 3:a på bollen och förlorade många närkamper.  Efter 15 min ligger vi under med 2-0 efter en ny fast situation där vi inte hänger med. Vi skapar några chanser bla är Liza fri med målvakten men missar. Frida B är igenom men rivs ner utan åtgärd från domaren. I övrigt är vårt anfallsspel väldigt slarvigt då vi springer offside gång på gång. 3-0 kommer på en hörna som går direkt i mål och det känns som att matchen är körd.

I halvtid ”rensar” vi luften i 2 minuter och sen snackar vi bara om hur vi ska genomföra 2:a halvlek. Det syns direkt i 2:a att vi är ett helt annat lag. Direkt pressar vi tillbaka Hultsfred och de får inte en lugn stund. Vi vill ha ett snabbt mål för att känna att vi är med. Efter 10min får vi straff och Tilda stegar fram. Hon slår en hård och bestämd straff som målvakten inte har en chans på. 1-3 och vi känner att vi är på gång! Redan 5 min senare rinner Frida B igenom och ur dålig vinkel rullar hon in 2-3. Nu är Hultsfred rejält stressat och vi är hungrigare än någonsin. Vi fortsätter att pressa dem och i 70:e min blir Jonna snyggt frispelad av någon jag inte minns… Ren med målvakten sätter Jonna den kallt och vi har kvitterat till 3-3!! Vi är inte nöjda med detta utan fortsätter jobba och slita. Spelet är inte det bästa men viljan är det inget fel på. I 77:e minuten skapar vi en av flertalet chanser i 2:a halvlek. Det blir lite kalabalik framför Hultsfreds mål och i röran framför dyker Garcia upp i rätt läge och trycker in bollen till 4-3!!! Vi har vänt och glädjen är enorm. Resultatet står sig tiden ut och vi bärgar 3 poäng! Lika dåliga som vi var i 1:a, lika bra var vi i 2:a! Hela laget ska ha en eloge för sin kämpainsats och den stridsmoral som visades upp i 2:a halvlek. Sett över hela matchen är det dock inte godkänt. Vi får bara inte uppträda som vi gjorde i 1:a halvlek. Förhoppningsvis tar vi lärdom av den här egendomliga matchen i framtiden. Vi har 6 poäng efter 2 omgångar och det är huvudsaken. Rock on!

Skribent: Pelle
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info