Hoppa till sidans innehåll

Seger i Toyota Cup

18 APR 2019 12:05
Nässjö FF:s damer vann på onsdagskvällen matchen i Toyota Cup:s andra omgång. FC Vetlanda besegrades med 3-1 (1-0). En grym laginsats var grunden till detta avancemang!
  • Skapad: 18 APR 2019 12:05

Det märktes att alla var taggade redan vid samlingen. Vi tar tag i taktpinnen direkt och har skapat flera farligheter redan innan det gått 10 minuter. Trots att vi möter ett bra division 2-lag är känslan ändå att vi är det starkare och spelförande laget. Efter 26 minuter kommer 1-0 efter ett uppspel vi tränat på, som startar på högerkanten och avslutas med ett inlägg snett inåt bakåt som Ärlan avslutar på ett tillslag, riktigt snyggt!  I halvtid står det 1-0 och det är lite i underkant med tanke på de chanser vi skapat.

I 2:a halvlek fortsätter vi att hålla oss till vår spelplan med mycket bollinnehav och hög energi. 12 minuter in i 2:a halvlek sätter Liza 2-0 efter ett mönsteranfall. Kanske vi slappnar av lite för ett ögonblick med en 2-målsledning och blir lite nöjda. För 6 minuter senare reducerar Vetlanda till 1-2. Nu får vi nytta av vår fina vinterträning och håller emot Vetlandas försök till kvittering. På slutet kan vi välförtjänt sätta 3-1, återigen med Liza som målskytt.

 

Hela laget gör en kanonmatch och egentligen är det många spelare man vill ge beröm till, hela backlinjen gör det otroligt bra och spelar väldigt moget trots att det är unga tjejer. På mitten gör Frida och Liza ett stort jobb. Delila gör ett väldigt piggt inhopp på kanten där hon bidrar med mycket energi och kreativitet i sin första A-lagsmatch i tävlingssammanhang.  Extra plus och ”hat of honour” till Elin Svensson för sitt följsamma försvarsspel och fina uppspelsfot.

En nöjd tränare i Uffe Jonsson säger så här efter matchen: - ”Man vill faktiskt plussa alla som deltog och lyfta fram att det var en grym laginsats där vi verkligen visar att vi är på rätt väg och att vi börjar göra på match det vi tränar på och det är precis det man vill se. ”

Nästa match är seriepremiären i div3 Norra mot Forserum borta. Matchen spelas på Råslätts konstgräs annandagpåsk kl 17:00. Kom och stötta oss då!

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info