Hoppa till sidans innehåll

Seger mot Fredriksdal / Äng

Seger i derbyt

21 MAJ 2018 06:43
Tre poäng på A-plans svårspelade matta, det är i det stora hela det Nässjös damer tar med sig från söndagens match. 2-0 slutade matchen efter 0-0 i paus, men spelmässigt bjöds inte på någon större underhållning.
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2018 06:45

Svårspelat, studsigt och utan fart spelade Nässjös damer hem tre ytterligare poäng under söndagens hemmamatch mot Fredriksdal / Äng. - Planen är oerhört sträv, man får inte med sig bollen, det är som att spela på kardborrband, säger coach Uffe Jonsson efter matchen. Han får medhåll av kollegan Mattias Germundsson: - Idag tar vi med tre poäng, men spelmässigt faller vi tyvärr in i motståndarnas tempo, och vi sätter inte alls den fart på matchen som vi måste för att kunna spela vårt spel, säger Mattias. - Planen bidrar kanske en del, men vi bör kunna sätta bättre fart på matchen, fortsätter Mattias.

Frida Nyberg jobbar och sliter matchen igenom - och äger mittfältet. Här får hon stöd av Moa Germundsson - som dock får solen i ansiktet...

 

Första halvlek var ganska händelsefattig, inga klara chanser åt något håll, och resultatet i paus 0-0 speglade matchbilden ganska klart. 

Spelmässigt innehöll inte heller halvlek två något av större underhållningsvärde, men halvleken bjöd i alla fall på ett par chanser åt bägge håll, samt ett par händelser som kom att avgöra tillställningen. Med halvtimmen kvar kom hemmalagets 1-0, kul för comebackande Jonna Jonsson som var på hugget och stänkte dit ledningsmålet.

 Jonna Jonsson - målskytt i comebacken.

Gästerna försökte flytta upp styrkorna för en kvittering, men de chanser som uppstod avvärjde Nässjöförsvaret med hjälp av Ellen Sjösten i mål. 

Med fem återstående minuter väljer domare Albertsson från Bodafors att blåsa straff efter två incidenter i straffområdet som kanske inte var helt solklara - men straff blev det hur som helst. Efter lite diskussion vid kanten som resulterade i att en ledare från gästerna fick avvisas från planen tågade så Kajsa Jonsson fram mot straffpunkten. Kajsa gjorde inget misstag, utan satt en säker straff bakom gästernas duktiga målvakt, Patricia Wedegård.

Kajsa Jonsson - säker från 11 meter.

Tidigare nämnda målvakten i Fredriksdal / Äng, Patricia Wedegård samt hemmalagets försvarsstrateg Emilia Anderö fick Princess brödkasse som respektiva lags lirare - och Moa Germundsson fick lagets interna pris för sin prestation.

Lagets nästa match spelas på bortaplan mot Lommaryd - vi som vill se damlaget på hemmaplan får vänta ända till måndagen den 4:e juni då Hultsjö IF kommer på besök.

Väl mött då! 

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info