Hoppa till sidans innehåll

Seger i toppmötet mot Vetlanda

21 SEP 2012 23:14
I uselt väder och efter en riktig holmgång vinner vi med 4-3(1-2) mot Vetlanda. Matchen blev ett drama och vi kvitterade 3 gånger om för att 15 minuter från slutet ta ledningen med 4-3.En riktigt skön seger!!!!
  • Uppdaterad: 04 JAN 2016 20:48

Vetlanda startade matchen i ett rasande tempo och tryckte gasen i botten. Vi uppträdde lite stressat och vågade inte hålla i bollen. De fick ner oss långt i banan och vi fick mest försvara oss. Innan 5 minuter var spelat hade Vetlanda skapat 2 farliga hörnor och förde helt klart matchen. En match som kom att präglades av mycket kamp och hårt spel. När vi efter ca 20 min börjar komma in i matchen drabbas vi av en allvarlig huvudskada på Pillan. Hon blir först dragen i tröjan och när den släpps faller hon handlöst framåt samtidigt som hon krockar med en Vetlanda spelare. Smällen är våldsam och tar i sidan av huvudet. Det blir ett rejält jack och det blöder kraftigt. Pillan åker direkt till sjukhuset där hon får sys med 5 stygn men ingen hjärnskakning som väl var. Efter detta får vi ändra om lite och det blir en del oreda i vårt spel.

Efter ca 30 minuter rusar Maria ut och avvärjer en djupledsboll från Vetlanda. Max otur gör att den hamnar på Vetlanda-fötter som lägger in den i mål, 0-1. Direkt efter avspark får Jonna ett bra läge i högerposition strax utanför straffområdet men avslutet går över. Vi börjar nu flytta upp spelet lite mer på Vetlandas planhalva och 5 minuter innan halvtid får vi en straff. Det är Elof som kommer runt på högerkanten och slår ett inlägg längs marken och Emma blir fälld i sin väg mot bollen, solklar straff! Gus stegar fram och slår in straffen bergsäkert till 1-1. Känslan var att detta var psykologiskt viktigt att kvittera strax innan halvtid. Den känslan varar inte länge då Vetlanda lyckas skapa en hörna innan halvtid.  Hörnan går tyvärr direkt i mål. Det är med tunga steg som vi går mot omklädningsrummet för halvtidsvila.

Vi gör lite byten i halvtid och ändrar lite i våra positioner. Vi knyter också näven och lovar varandra att vi ska vinna 2:a halvlek. Vi startar 2:a halvlek lite som Vetlanda startade matchen i ett rasande tempo. Nästan genast skapar vi en chans när Jennie vänder runt sin motståndare och skjuter strax utanför. 2-2 kommer bara någon minut senare. Det är Sjöa som tar sig fram på vänsterkanten och in mot kortlinjen där hon passar snett inåt bakåt. Passet är perfekt och Gus gör sitt 2:a mål för dagen. Direkt på avspark rinner Vetlanda igenom på vår vänsterkant och sätter 2-3. Det kändes väldigt snopet och otroligt tungt. Det känns väldigt frusterande att direkt efter att vi reducerat åter hamna i underläge. Nu står matchen verkligen och väger. Ska vi orka resa oss än en gång?

På sidan börjar vi skissa för att ev flytta upp folk för vi måste vinna matchen, oavgjort räcker inte om vi ska ha serieavgörandet i egna händer. Sjöa som vi flyttat ner lite i banan (Tack Zvonno!) tar nu tag i många bollar och tillsammans med Gus får vi nu upp laget mer i banan. 1 timme in matchen skapar vi en hörna som Tilda springer ut för att slå. Hon slår en riktigt bra hörna och vi har mycket folk på mål. Det blir kalabalik framför Vetlandas mål och Jennie (enligt henne själv) är sist på bollen och vi har för 3:e gången i denna match kvitterat. Nu hoppas man verkligen att vi kan hålla detta en stund så att vi får chansen att ta ledningen. Vetlanda blir märkbart stressat av vår kvittering och det visas sig inte minst när Tilda blir brutalt nedsparkad med dobbarna före och ett rött kort kan inte ha varit långt borta. Efterföljande frispark i vänsterläge en bit utanför straffområdet slår Tilda stenhårt på mål och målvakten kan inte hålla den. Vi kämpar in returen och det går inte se vem som trycker in det avgörande målet till 4-3 men det spelar ingen roll.

De sista 15 minuterna är oerhört dramatiska med många spelavbrott och där även belysningen slocknar en stund. Vetlanda trycker på lite i slutet och har en chans att kvittera med någon minut kvar men ”lill Elof” lyckas täcka i sista stund. När slutsignalen kommer känns det bara så jävla skönt!!! Detta var en match med mycket kamp och hårt spel men också med ett högt tempo och hög kvalité på spelet. Hela laget ska ha beröm för en riktig krigarmatch och det finns många plus att dela ut. Maria i målet ska ha mycket Credit för sin insats. Att som ytterspelare ställa sig i mål i en seriefinal och dessutom göra flera räddningar är beundransvärt. Matchens lirare blir helt riktigt Gus som mycket framgångsrikt slet på mitten och dessutom antecknades för 3 mål! Nu har vi allt i våra händer med 2 matcher kvar. Rock on!

Skribent: Per Elofsson
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info